Gazete Vatan Logo

2022 Doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz yardımı kimlere veriliyor? İşte başvuru tarihi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yakacak yardımı desteği! Uygulama değişti. İhtiyaç sahibi hanelere yapılan ısınma yardımları artık sadece kömür olarak değil doğalgaz faturası desteği olarak yapılacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödemelerin yapılacağı tarihi duyurdu. Peki, Doğalgaz desteğinden kimlere yararlanacak? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı başvurusu e-Devlet ekranı!

2022 Doğalgaz desteği nasıl alınır? Doğalgaz yardımı kimlere veriliyor? İşte başvuru tarihi!

İhtiyaç sahibi ailelere ısınma yardımı! Uygulama tamamen değişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. Doğalgaz faturası desteği geliyor. Yakacak yardımı desteği kapsamında yer alan ısınma yardımı, artık sadece kömür olarak değil doğalgaz faturası desteği olarak da yapılacak. Peki, Doğalgaz desteğinden kimlere yararlanacak? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı başvurusu e-Devlet ekranı!

Geçtiğimiz haftalarda doğalgaz desteği hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Görüldüğü gibi vatandaşımızı fiyat artışına yönelik ezdirmemeyi sürdürüyoruz. Vatandaşlara kömür yardımını. doğalgaz desteği olarak da verebileceği haberini sizlerle paylaşmak istiyorum." demişti.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti ve doğalgaz desteği ile ilgili çalışma başlattı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, gazetecilerle biraraya gelen Bakan Yanık, doğalgaz desteği ile ilgili detayları paylaştı.

İhtiyaç sahibi hanelere sağlanan kömür yardımının yanı sıra hayata geçirilecek doğalgaz yardımına ilişkin bilgi veren Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara halihazırda yakacak yardımı yapıldığını anımsattı.

Haberin Devamı

Yanık, "Yakacak yardımı adı altında hanelerimize kömür desteği sağlıyoruz. 2021 yılı içerisinde 1,8 milyon hanemize, toplam 1,8 milyar TL kömür desteğinde bulunduk. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, talep etmeleri durumunda bu ısınma yardımını doğalgaz olarak alabilecek" ifadesini kullandı.

Doğalgaz desteğini hayata geçirmek için uzun süredir sahada çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Yanık, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için ülkemizin dört bir yanında sahada çalışmalar yapıyoruz. Doğalgaz desteği de bunlardan biri. Doğalgaz altyapısı olup da kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri bize ulaştı. Biz de bununla ilgili çalıştık. Isınma yardımını sadece kömür değil, doğalgaz olarak yapma kararı aldık" açıklamasında bulundu.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sağladığımız kömür yardımı kadar doğalgaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğalgaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğalgaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız” dedi.

Haberin Devamı

DOĞALGAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLİYOR?

Doğal gaz desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, "Biz çalışıyoruz, programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Doğal gaz altyapısının oluştuğu, yardım alması gereken vatandaşlarımız oluyor. Dolayısı ile hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Doğalgaz desteğinin teknik çalışmaları hakkında da bilgi veren Yanık, şunları kaydetti:

"Ülkemizde farklı iklim şartları bulunuyor. Haliyle ısınma desteğinin de bölgesel olarak farklılık göstermesi gerekiyor. Bunun için ısı ölçümleme çalışmaları yaptık. Tamamen teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantıda bir dağılım gerçekleştirdik. Bu dağılım ölçeği çerçevesinde bölgelerimize ısınma desteği sağlayacağız.

Doğalgaz desteği ödemelerinde teknik çalışmalar tamamlanmak üzere. Doğalgaz desteğinde başvurular şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemeler ise mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Bu yönde çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz."

Yanık, doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen hanelerin, e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabileceğini belirtti.