Gazete Vatan Logo

200 bin eurosunu kurtaran kurnaz Yunan bakan kim?

Yunanistan’da bankaların kapatılmasından önce bir bakanın hesabındaki 200 bin euroyu zarfa koydurup evine gönderttiği ortaya çıktı. Kreditörlerin kemer sıkma tedbirlerinden sonra patlayan skandal Komşu’yu karıştırdı.

200 bin eurosunu kurtaran kurnaz Yunan bakan kim?

Komşu’da bankaların kapanması ve ATM’lerden sınırlı miktarda para çekme hakkı tanınması, vatandaşın perişan olmasına neden olurken, kurnaz politikacılar bu sermaye kontrollerinden yırttı. Yunanistan’da bankaların kapanması ile ilgili bakanlar kurulu kararının alınmasından hemen sonra bir bakanın karar halka duyurulmadan parasını kurtardığı ortaya çıktı. Başbakan Alexis Tsipras’ın liderliğindeki SYRIZA Hükümeti, 25 Haziran’da referandum kararı almış, akabinde de tüm bankalar kapatılmış ve ATM’lerden günde 60 euro para çekme limiti getirilmişti. Ancak dün Yunan medyasında yayınlanan habere göre, bakanlar kurulu toplantısında kararın alınması sırasında bulunan bir bakan, telefona sarıldı ve hesabının bulunduğu Heraklion’daki National Bank’ın müdürü ile görüştü. Banka müdürüne, ‘Hesabımdaki 200 bin euroyu bir zarfa koyup kuryeyle şu adrese teslim etmeni istiyorum’ talimatını verdi. Henüz bankasının kapatılacağından haberi bulunmayan müdür de emri yerine getirdi, parayı zarfla adı açıklanmayan bakanın bir yakın akrabasının evine gönderdi. Şimdi muhalefet konuyu meclise taşıdı. Bakanın adının açıklanmasını talep eden soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

İnanmadım ama imza attım

Euro Bölgesi’nin ağır şartlarını kabul ettiği için eleştiri oklarının çevrildiği Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, inanmadığı bir anlaşmaya imza attığını söyledi. Yunan devlet televizyonuna konuşan Tsipras, ülkesinin Euro Bölgesi’nden çıkmasını önlemek için böyle bir anlaşma imzaladığını ifade etti. Brüksel’de varılan ön anlaşmanın zor ve kötü bir anlaşma olduğunu ancak kreditörlerin daha önce önerdiği tekliflerden daha iyi teklifler içerdiğini savunan Yunan Başbakan, şöyle konuştu: “Anlaşma çok ağır reformlar içeriyor ancak daha önceki tekliflerle kıyaslanamaz. Bundan sonra Yunanistan’ın borç sorunu olmayacak.”

Onbinlerce kamu çalışanı dün greve gitti ve Euro Bölgesi’nin ağır şartlarını protesto etti.

GÖSTERİCİLER ATİNA’YI YAKTI
Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, AB’nin kurtarma anlaşmasını onaylatmak için Parlamentoda mücadele verirken, Atina’da Parlamento binası önünde toplanan göstericiler, polisle çatıştı. Göstericilerin attığı molotof kokteylleri yüzünden Atina sokakları alev alev yandı.

Haberin Devamı