Gazete Vatan Logo

18 yıl sonra bıraktı

18 yıldır TÜRSAB’ın başkanı olan Başaran Ulusoy, yeni dönem seçimleri öncesi adaylıktan çekildiğini duyurdu. TÜRSAB’ın 23’üncü Genel Kurulu da ertelendi

18 yıl sonra bıraktı

18 yıldır Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) Başkanı olan ve daha önce 23. Genel Kurul için de adaylığını açıklayan Başaran Ulusoy, yarıştan çekildiğini açıkladı. Başaran Ulusoy adaylıktan çekilirken, TÜRSAB’ın 23. Genel Kurulu ‘ortamın gerginleştiğinin tespit edilmesi ve Genel Kurula katılacak üyeler arasında önemli bir kutuplaşmanın meydana gelmesi’ nedeniyle ertelendi. Başkanlık için Ulusoy’un yanı sıra Firuz Bağlıkaya, Hasan Erdem ve Hüseyin Kırk’ın adaylığı bulunuyordu. Bu adaylar, daha sonra Firuz Bağlıkaya’ya desteğini açıklamıştı.

Ulusoy’un adaylıktan çekilmesi dün TÜRSAB’ın internet sitesinde yer alan açıklamasıyla duyuruldu. Son dönemde adaylar arasında yaşananlara sitem eden Ulusoy, şu açıklamayı yaptı: “Camiamızda artık kavgaya, kine ve bölünmeye gönlüm razı gelmiyor. Zira devir, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme, kenetlenme devridir. Ancak, yaşadığımız ve hiç alışık olmadığımız bu gergin süreç şahsım üzerine kurgulanarak devam ettirildiğinden ömrünün büyük bir bölümünü bu sektöre hizmet ederek geçiren bir büyüğünüz olarak kabullenme sınırımı aşmış bulunuyor.”

Haberin Devamı

Ortam gerginleşti Genel Kurul ertelendi
TÜRSAB’ın 23. Olağan Genel Kurulu da ertelendi. ‘Genel Kurulun selameti açısından’ erteleme kararı alındığı belirtilen TÜRSAB açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı: “Sözlü ve sosyal medyada üyeler arasında meydana gelen yazışma trafiğine bağlı olarak ortamın gerginleştiğinin tespit edilmesi ve kutuplaşmanın meydana gelmesi ve genel kurulda kaos yaşanacağı öngörüldüğünden ve huzur ve sükunetin kontrol edilmesinin mümkün olamayacağı anlaşıldığından ertelemeye karar verildi.”