Gazete Vatan Logo

18 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi! Hangi illerde evde bakım maaşı yattı? Evde bakım maaşı ne kadar? Aralık ayı evde bakım maaşı sorgulama!

18 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi binlerce hak sahibi tarfından sorgulanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişilere verilen evde bakım maaşı aralık ayı ile birlikte pek çok kişi tarafından gün gün sorgulanıyor. Peki, Hangi illerde evde bakım maaşı yattı? Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatırılacak? İşte evde bakım maaşı yatan iller güncel liste (18 Aralık 2022)

18 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi! Hangi illerde evde bakım maaşı yattı? Evde bakım maaşı ne kadar? Aralık ayı evde bakım maaşı sorgulama!

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatırılacak?’ sorusu aralık ayının başından itibaren pek çok kişi tarafından araştırılan konuların başında geliyor. 18 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulamaları arttı. Evde bakım maaşı bakıma muhtaç, hasta ya da yaşlı kişilerin evde bakımlarının yapılması, ihtiyaçlarını karşılanabilmesi için veriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine verilen evde bakım maaşı her ay düzenli olacak hesaplara yatırılıyor. 18 Aralık 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesinin yayınlanıp yayınlanmadığı ise sorgulanıyor.

18 ARALIK EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER BELLİ OLDU MU?

Bakıma muhtaç ve engelli yakınlarına verilen evde bakım maaşını her ayın 15'i ile 31'ü arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER İÇİN SORGULAMA EKRANI

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde Bakım maaşı ödemeleri e-Devlet ekranından sorgulanarak öğrenilebiliyor. TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanarak giriş yapılması gerekiyor. e-Devlet üzerinden açılan sistemin arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıp maaş ödemesi ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alan hak sahipleri kısa mesaj servisi yeni SMS ile de maaşlarının hesaplarına yatıp yatmadığını öğrenebiliyor. Bunun için, Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabiliyor. Bu sorgulama 1 SMS ücreti ile ücretlendiriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı ödemeleri kapsamında hak sahibi vatandaşlara aylık 3 bin 336 TL ödeme yapılıyor.