Gazete Vatan Logo

100 bin euroluk BMW X3'e bir ayda 100 adet sipariş geldi

Türkiye ekonomisindeki iyileşmenin lüks otomobil pazarını büyüttüğünü açıklayan Borusan Otomotiv Satış Müdürü Faik Ahmet Akkök, "Bu yıl 4 bin adet BMW ve MİNİ satmayı planlıyoruz. Yeni BMW X3 de satışlarımızı canlandırdı" dedi

Aksesuarına göre 79 bin 500 eurodan başlayan ve 100 bin euroya kadar yükselen fiyatıyla dikkat çeken yeni BMX X3 serisi, piyasaya çıkar çıkmaz 100'e yakın sipariş aldı. Yeni modele Türkiye'de büyük bir talep olduğunu belirten Borusan Otomotiv Şans Müdürü Faik Ahmet Akkök, Türkiye'de yaşanan ekonomik iyileşmenin orta ve üst gelir gruplarında lüks otomobil satışlarını olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı. Akkök, Eylül'den ayından itibaren yeni BMW 1 serisinin de Türkiye pazarına sunulacağını bildirdi.

Şubat başında piyasaya çıkan yeni BMW X3 serisinin Türkiye tanıtımı, Borusan Otomotiv tarafından Antalya Hillside Su Oteli'nde yapıldı. Tanıtımda, BMW'nin yeni X3 serisinin, dört çeker sistemi ve yüksek oturum pozisyonuna sahip olduğu belirtilerek, BMW X3'ün genç, dinamik, sıra dışı ve yenilikçi otomobil sürücülerine hitap ettiği kaydedildi. Borusan Otomotiv Satış Müdürü Faik Ahmet Akkök, Borusan Otomotiv tarafından Türkiye'de geçen yıl 3 bin 605 BMW ve 401 MİNİ marka otomobil satışı yapıldığını, bu yıl hedefin 4 bin adet olduğunu söyledi.

Lüks otomobil pazarı büyüyor
Akkök, lüks otomobil pazarının yüzde 2.5-3 oranında büyüdüğünü, 2000 yılında pazarın yüzde 4,2002 yılında da yüzde 6 seviyesine ulaştığını kaydetti. Lüks otomobil satışında BMW'nin Türkiye'deki pazar payının yüzde 35-36, Mercedes'in yüzde 32 olduğunu ifade eden Akkök, "Türkiye'de lüks otomobil satışında BMW lider konumda bulunuyor" dedi.

BMW'ye göre dolar değer kazanacak
Cirosunu korumak için döviz piyasalarında en çok hedging yapan şirketlerden biri olan BMW, dolarda tüm uzun vadeli hedging pozisyonlarını (risk sigortası) durdurduğunu bildirdi. Bu açıklama, Alman lüks otomobil üreticisi BMW'nin "doların iki yıl süren düşüşünde sona gelindiği" görüşünde olduğunu ortaya koyuyor. BMW, BMW'ye göre, halen 1.22 olan dolar-euro paritesinde "doğru" değer 1.10

Haberin Devamı