Gazete Vatan Logo

10 bin TL pazar desteği verilecek mi, hane başına 10 bin TL Pazar desteği ne zaman yatacak?

Seçim öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tek maaşla geçinen emekli vatandaşımıza hane başına yıllık 10 bin lira pazar desteği sağlayacağız. Tek emekli maaşı ile geçinen hanelere Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde 1 ekmek alma hakkı getireceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Yerel seçimlerin sona ermesinin ardından emekliler hane başına verilecek 10 bin TL Pazar desteğinin verilip verilmeyeceğini sorgulamaya başladı. Peki, 10 bin TL pazar desteği verilecek mi, hane başına 10 bin TL Pazar desteği ne zaman yatacak?

10 bin TL pazar desteği verilecek mi, hane başına 10 bin TL Pazar desteği ne zaman yatacak?

İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında 10 bin TL hane desteği vaad etmişti. Seçimlerin geri kalmasıyla “10 bin TL pazar desteği verilecek mi, hane başına 10 bin TL Pazar desteği ne zaman yatacak?” sorularına yanıt arayanlar da arttı.

10 bin TL Pazar desteği ne zaman yatacak?

Ekrem İmamoğlu, "Bizden önceki yönetim döneminde vatandaşa sunulan ayni ve nakdi destek sayısı 357 bin 742 iken, 2023 yılında bu sayıyı 2 milyon 292 bin 797'e çıkardık. Bir diğer anlatımla vatandaşa tam 6 kat daha fazla destek verdik. 2024'ten itibaren ayni ve nakdi sosyal destek miktarını 600 bin haneye çıkarak ve ayni ve nakdi destek sayısını tam 4 Milyon adede yükselterek ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında olacağız. Örneğin, tek maaşla geçinen emekli vatandaşımıza hane başına yıllık 10 bin lira pazar desteği sağlayacağız. Tek emekli maaşı ile geçinen hanelere Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde 1 ekmek alma hakkı getireceğiz" dedi. Ancak söz konusunu vaade yönelik henüz resmi bir adım atılmadı.