Gazete Vatan Logo

1.500 kişi ev almak için hiç düşünmedi bile

Yaz tatili devam etmesine rağmen konut kampanyasına büyük ilgi var. 1 hafta içinde Emlak Konut’un 38 projesini 5 bin kişi ziyaret etti, 500 evin ön satışı yapıldı. Özel sektör de eklenince satış 1.500’ü buldu. Satış ofislerini ziyaret edenler, projeleri uzun uzun inceleyerek bilgi aldı. Bu ziyaretlerin de önümüzdeki günlerde satışa dönmesi bekleniyor.

1.500 kişi ev almak için hiç düşünmedi bile

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan, yüzde 10 indirim, yüzde 10 peşinat, 120 ayda 0.98 faiz, altın veya dövizle ödemede kur garantisi gibi birçok avantaj sunan ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasında 1 hafta geride kaldı.

Kampanya çıklanır açıklanmaz ilk günde bile konut satışı yapılmıştı. Hafta boyunca satış ofisleri doldu taştı. Emlak Konut GYO’nun kampanyada yer alan 38 projesinin ziyaretçi sayısı

5 bini geçti. Konut alıcısının bir kısmı hiç düşünmeden hızlıca alım yaparken, büyük bir çoğunluk da bilgi aldıktan sonra yatırıma karar vermek için zaman istedi.

Satışlar hızlanacak

Emlak Konut’un kampanyada yer alan 38 projesinde ön satış 500 adedi buldu. Kampanyaya destek veren başta KONUTDER, GYODER ve İNDER üyeleri olmak üzere özel sektörün de yaptığı satışlarla birlikte satış adedinin 1.500’e çıktığı öğrenildi.

Kampanyanın ilk haftasını değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Yaz tatili devam ediyor, okullar henüz açılmadı. Tatilden dönmeyenler var. Henüz firmalar da kampanyayı duyurmak için tanıtım çalaşmalarına başlamadı. Ekonominin de bulunduğu bu ortamda Emlak Konut’ta 500 birim için alınan kapora büyük önem taşıyor. Bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde gösterilen bu yoğun ilgiden oldukça memnunuz. Okulların da açılmasıyla ilgi artacak dolayısıyla da bu ilgi hızlıca satışa dönecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedef 3 bin konut

Hakan Gedikli, Emlak Konut’un web sitesinde 1.5 milyon görüntülenme olurken 30 binin üzerinde kişi çağrı merkezlerini arayarak bilgi aldığını söyledi. Gedikli, Emlak Konut’un satış ofislerini bir hafta içerisinde 5 binin üzerinde kişi ziyaret ettiğini belirtti. Gedikli, “Kampanyanın sonunda 3 milyar lira civarında 2 bin 500-3 bin bağımsız bölümünün satışını öngörüyoruz” diye konuştu.

3 proje daha ekleniyor
Hakan Gedikli, Emlak Konut’un 38 projesinde kampanyanın geçerli olduğunu ve İstanbul, Ankara, Kocaeli, Konya, Denizli, Nevşehir ve Niğde’de bulunan 12 bin bağımsız bölümün yüzde 25’ini kapsadığını kaydetti. Gedikli, şu anda lansman aşamasında olan 3 projenin de kampanyaya yetiştirileceğini ifade ederek, bunların Riva (Düşlervadisi), Bizim Mahalle ve İzmir Tariş arazisindeki (Evora İzmir) projeler olduğunu belirtti.
Kampanyadaki projeler şöyle:
Avrupark Hayat, Büyükyalı, Cer İstanbul, Ebruli Ispartakule, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Köy, Merkez Ankara, Nidapark İstinye, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Ofis Karat Bakırköy, Semt Bahçekent, Tem 34, Temaşehir, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Validebağ, Yeniköy Konakları, Başkent Emlak Konutları, Gebze Emlak Konutları, Körfezkent Çarşı, Kuzey Yakası, Niğde Emlak Konutları, Nevşehir Emlak Konutları, Esenler Emlak Konutları, Avangart, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, İdealist Cadde, Sofa Loca, Allsancak, Evora İzmir, Düşlervadisi, Tual Artı, Tual Bizimmahalle.
THY projesine 12 bin talep
Emlak Konut GYO’nun hedefleriyle paralel ilerlemeye devam ettiğini anlatan Hakan Gedikli, THY ile yeni havalimanı yakınında hayata geçirdikleri projenin son durumunu da paylaştı. THY ile yapılan protokol kapsamında İstanbul Yeni Havalimanı’na yakın konumda Arnavutköy Dursunköy’de inşa edilen 15 bin konutluk projede tasarım çalışmalarının bittiğini ifade eden Gedikli, “Proje çalışmalarına başladık. Sadece THY personelinden 12 bin talep geldi. İlk etapta 4-5 bin konut olacak” dedi.

Haberin Devamı