Gazete Vatan Logo

YSK öncesi binlerce öğrenciyi TYT ve AYT heyecanı sardı! İşte şampiyonlardan sınav taktikleri...

YSK öncesi son dakika açıklaması! Binlerce öğrenciyi TYT ve AYT heyecanı sararken geçmiş yılların şampiyonlarından çok önemli tavsiyeler geldi. YKS şampiyonlarının taktikleri ise birbirinden farklı. Kimi son haftayı dinlenmeye ayırırken kimi ders çalışmaya devam ettiğini söylüyor. Sınavda zamanı doğru kullanmak için hepsinin ortak önerisi turlama tekniği. İşte yaşayanlardan YSK tavsiyeleri...

YSK öncesi binlerce öğrenciyi TYT ve AYT heyecanı sardı! İşte şampiyonlardan sınav taktikleri...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sayılı günler kaldı. 18-19 Haziran’da gerçekleştirilecek sınava girecek olan yaklaşık 3.2 milyon adayın aklında son günleri nasıl geçireceği konusunda soru işaretleri var. Kimi uzman son hafta derslerden uzaklaşılmasını önerirken kimi ise son güne kadar tekrar yapılabileceğini, test çözülebileceğini söylüyor. Peki, şampiyon olan öğrenciler son günleri nasıl geçirdi; sınavda hangi taktikleri uyguladılar? 2021 YKS şampiyonları, kazanmanın formülünü anlattı:

Melike Demirbağ (Eşit Ağırlık Birincisi): Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyorum. Sınava çalışırken son 2 hafta yoğun tempodan çıkmıştım. Yürüyüş yapmaya, ailemle vakit geçirmeye çalışıyordum. Uyku düzenime dikkat ediyordum. Sınavda soruyu anlamadıysam atlayıp en son kalan zamanımda geri döndüm yani turlama tekniğini uyguladım. Sıradan bir sınav gibi düşünüp heyecanlanmamaya çalıştım. Tercih yaparken üniversite ve şehrin iyi araştırılmasını öneririm. Çünkü ben İstanbul’a alışamadığım için ODTÜ’ye geçmeyi planlıyorum.

Haberin Devamı

‘SINAV PROVASI YAPTIM’

Hasan Mert (Sözel Birincisi): Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyorum. Geçen yıl bu zamanlar her gün deneme sınavı çözüyordum ve yanlış yaptığım konuları tekrar ediyordum. Son 20 yılın sorularına baktım. En iyi şekilde hazırlanabilmek için sınav saatleriyle aynı olacak şekilde denemeler çözdüm. Sınavda ise soruyu anlamadıysam atlayıp en son kalan zamanımda geri döndüm. Adaylara tavsiyem sınava birkaç gün kala sırf enerji versin diye değişik yiyecekler, vitaminler almasınlar. Rutinden çıkmasınlar.

Ali Eren Çakıcılı (Sayısal ve TYT Birincisi): Son birkaç hafta kala sadece deneme sınavı çözdüm ve yanlışlarıma daha özenli bakarak sınavda benzer yanlışlara düşmemek için mental olarak kendimi hazırladım. Son hafta deneme çözmeyi bıraktım ve rahatlamaya çalıştım. Başkalarıyla karşılaştırma yapmamaya özen gösterdim. Çünkü bu, sınavda odağınızı o insanın durumunu tahmin etmeye çekebilir ve sizi geriye düşürebilir.

‘TEKRAR TEKRAR İNCELEDİM’

Haberin Devamı

Mustafa Aytekin (Yabancı Dil Testi Birincisi): Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyorum. Sınava hazırlanırken denemelere ağırlık verdim. Çünkü eksikleri görmek ve sınav deneyimi açısından önemli. Yıl içinde çözdüklerimi ara sıra tekrar inceledim. Sorulara sonradan yeni bir bakış açısıyla bakmak faydalı. (Milliyet)