Gazete Vatan Logo

YÖKDİL 2023 sınavı ne zaman? YÖKDİL geç başvuru tarihi ne zaman? Ücret ne kadar?

YÖKDİL 2023 sınavı hakkında araştırmalar sürüyor. 25 Ocak - 1 Şubat 2023 tarihlerinde başvuruları yapılacak YÖKDİL sınavına katılacak adaylar, 8 Şubat tarihine kadar geç başvuru fırsatından yararlanacak. Ancak geç başvuru ücreti normalden daha fazla olacak. Peki YÖKDİL 2023 sınavı ne zaman? Geç başvuru ücreti ne kadar? 

YÖKDİL 2023 sınavı ne zaman? YÖKDİL geç başvuru tarihi ne zaman? Ücret ne kadar?

YÖKDİL sınav tarihi hakkında adayların meraklı araştırmaları sürüyor. Başvuru dönemini kaçıran vatandaşlar, geç başvuru imkanından faydalanmak istiyor. 8 Şubat 2023'e kadar geç başvuru yapabilecek adaylar, ücret olarak daha yüksek ödeme yapacak. Peki YÖKDİL geç başvuru ücreti ne kadar?

YÖKDİL 2023 SINAVI NE ZAMAN?

YÖKDİL 2023 sınavı 12 Mart 2023'te saat 10:15'te yapılacak.

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ/GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2022 yılında yapılan YÖKDİL sınav ücreti 185 TL olmuştu. Geç başvuru ücreti de yüzde 50 artırımla ödenebilmektedir.

YÖKDİL SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

 

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

Haberin Devamı