Gazete Vatan Logo

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? YKS 2023 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır, kaç gün sonra ilan edilir?

YKS tercih sonuçları 2023, YKS tercihlerinin başlamasıyla gündeme geldi. YKS sonuçlarının 20 Temmuz tarihinde açıklanmasıyla gözler tercihlere çevrilmişti, ÖSYM takvimine göre tercih işlemleri başladı. Tercih işlemleri 27 Temmuz itibarıyla başlarken tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih sorgulanmaya başlandı. Peki, 2023 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? YKS 2023 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır, kaç gün sonra ilan edilir?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, şimdiden merak konusu oldu. Sınav katılanları sınav sonuçlarının ilan edilmesinden sonra merakla tercih sonuçlarını bekliyordu. YKS tercihleri 27 Temmuz - 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. Peki, YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKS tercih sonuçları 2023…

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023 YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

YKS tercihleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS yerleştirme sonuçlarının 8 Ağustos'tan sonra yapılacak değerlendirmelerin ardından açıklanması bekleniyor.

YKS ÖN BİLGİLENDİRME KILAVUZU YAYIMLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu "http://osym.gov.tr" sitesinde yayımladı.

YKS ÖN BİLGİLENDİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ