Gazete Vatan Logo

YKS geç başvuru süresi uzatıldı! YKS geç başvuru tarihi ne zaman? YKS geç başvuru ücreti 2020…

YKS geç başvuru süresi uzatıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) geç başvuruları 20 Mart'a kadar uzatıldı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 18-19 Mart olarak açıklanan 2020-YKS geç başvuru günleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi dolayısıyla 20 Mart saat 23.59'a kadar uzatıldı. Adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 20 Mart mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri sisteminden "https://ais.osym.gov.tr" 20 Mart saat 23.59'a kadar geç başvurularını yapabilecek.

YKS geç başvuru süresi uzatıldı! YKS geç başvuru tarihi ne zaman? YKS geç başvuru ücreti 2020…

YKS geç başvuru süresi uzatıldı. Corona virüsü kapsamında alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) geç başvuruları 20 Mart'a kadar uzatıldı. YKS geç başvuru ücreti ne zaman?

YKS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

YKS geç başvurusu 18 Mart 2020 Çarşamba günü saat 10:00’da başladı. ÖSYM’nin gerçekleştireceği sınava katılmak isteyen adaylar 20 Mart 2020 Perşembe günü saat 23:59’a kadar başvurularını tamamlayabilecekler.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin YKS için yayınladığı kılavuza göre adaylar her oturum için 105 TL’lik bir ödeme gerçekleştirecek.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.

Haberin Devamı