Gazete Vatan Logo

YKS ek tercih ne zaman bitiyor? Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih kayıtları ne zaman?

YKS ek yerleştirme başvuruları devam ediyor. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adayların tercihte bulunduğu ek yerleştirmede son dönemece girildi. Adaylar YKS ek tercihlerinin ne zaman biteceğini araştırırken ek tercih takvimini de araştıryor. Peki, YKS ek tercih ne zaman bitiyor? YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversiteye ek tercihle yerleşenlerin kayıtları ne zaman? Elektronik kayıtlar ne zaman? İşte detaylar…

YKS ek tercih ne zaman bitiyor? Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih kayıtları ne zaman?

Üniversite yerleştirmelerinde ek tercih dönemi bitiyor. YKS tercih sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için son bir fırsat olan YKS ek tercihleri başvuruları sona eriyor. Adaylar üniversitelerin boş kontenjanlarına göre son kez tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Adaylar, sonuçların açıklanacağı ve kayıtların başlayacağı tarihi araştırıyor. Peki, YKS ek tercih ne zaman bitiyor? Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih kayıtları ne zaman? Üniversitelere elektronik kayıtlar ne zaman başlayacak? İşte ÖSYM YKS ek yerleştirme takvimi!

YKS EK TERCİH NE ZAMAN BİTİYOR?

2022-YKS Ek Yerleştirme tercihleri 7 Eylül’de başlamıştı. Adaylar tercihlerini 13 Eylül 2022 tarihine kadar T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklar. İşlemler, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’den ek tercihlerin ne zaman duyurulacağına ilişkin bilgi paylaşılmadı. Sonuçların 25 Eylül öncesinde açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTEYE EK TERCİHLE YERLEŞENLERİN KAYITLARI NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacak. . Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.