Gazete Vatan Logo

YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar açıklandı mı?

Üniversite kayıtları sona erdi. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk yerleştirmede herhangi bir programa yerleşemeyenler için ek tercih dönemi başlayacak. Gözler ÖSYM tarafından açıklanacak boş kontenjanlara çevrildi. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar açıklandı mı?

Üniversite yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazananların kayıt işlemleri tamamlandı. Kayıtların tamamlanmasıyla birlikte gözler ek tercih dönemine çevrildi. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme başvuruları alınacak. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Üniversitelere herhangi bir nedenden dolayı kayıt yaptıramayan veya yaptırmayan öğrencilerden kalan boş kontenjanların YÖK tarafından ÖSYM’ye bildirilmesiyle birlikte boş kontenjanlar belli olacak. ÖSYM’nin boş kontenjanlar ile birlikte YKS et tercih kılavuzunu yayımlaması bekleniyor. Henüz ek yerleştirme başvuruları başlamadı. ÖSYM tarafından yapılacak açıklama bekleniyor.

2022 ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Haberin Devamı

Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecek.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecek.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

Haberin Devamı