Gazete Vatan Logo

YKS 2022 sınav yerleri açıklandı mı, üniversite sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? YKS sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınav giriş belgesi hakkında yapılan açıklamalar arttı. Üniversite sınavı için az bir süre kaldı. Öğrenciler sınav hazırlıklarına devam ederken üç oturumda tamamlanacak YKS sınav giriş belgesinin yayınlanıp yayınlanmadığı sorgulanıyor. Peki, YKS 2022 sınav yerleri açıklandı mı, üniversite sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

YKS 2022 sınav yerleri açıklandı mı, üniversite sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? YKS sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 18-19 Haziran'da gerçekleşecek. TYT-AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda yapılacak YKS sınav giriş yerleri sorgulaması başladı. YKS giriş belgesi ais.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacak.

YKS 2022 sınav yerleri açıklandı mı?

2022 YKS sınav giriş belgesi henüz yayınlanmadı, ne zaman açıklanacağı da belli değil.

Adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilecekler.

Bu bilgiler kapsamında YKS sınav yerlerinin en geç 8 Haziran Çarşamba günü açıklanması ön görülüyor. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Haberin Devamı

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

2022 YKS sınav tarihi

TYT, 18 Haziran 2022 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir.

AYT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

YDT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

Haberin Devamı