Gazete Vatan Logo

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021- 2022 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından yükseköğretim öğrencilerine verilen burs için başvurular 15 Kasım'da sona eriyor. Başvurularını tamamlayan üniversite öğrencileri de burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021- 2022 VGM burs sonuçları nereden öğrenilir? İşte detaylar...

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?  2021- 2022 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları için süreç doluyor. 15 Kasım'da sona erecek başvuruların ardından sonuçlar beklenecek. Üniversite öğrencileri www.vgm.gov.tr adresinden burs sonuçlarını öğrenebilecek. Peki, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

VGM, burs başvuru sonuçları KYK'nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün "sıkça sorulan sorular" başlıklı bölümünde "Yükseköğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumundan (Kyk) Burs Almak Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan Yararlanmaya Engel Midir?" sorusuna verilen yanıtta "Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle "Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları", KYK'nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. " ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz yıl VGM ortaöğrenim burs başvuru sonuçları 21 Kasım tarihinde açıklanmıştı.

Haberin Devamı

VGM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?

VGM yükseköğrenim bursu başvurusu 15 Kasım'da sona eriyor. 2021 - 2022 eğitim yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle yapılabilecek.

VGM BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapıltı. Ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak b;elirlendi.