Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı örnek soru kitapçığı ne zaman yayınlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmenlik Kariyer Basamakları uygulamasında eğitimler devam ediyor. Eğitimlerin ardından öğretmenler uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına katılacak. Sınav öncesi Bakanlığın örnek sınav soru kitapçığı yayınlayıp yayınlamacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı'nda soru kitapçığının yayınlanacağı tarihi açıkladı. Peki, Uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavı örnek soru kitapçığı ne zaman yayınlanacak? Uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavı ne zaman? İşte detaylar…

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı örnek soru kitapçığı ne zaman yayınlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Kariyer Basamakları uygulaması kapsamında hayata geçirdiği eğitim süreci devam ediyor. Başvurusu alınan ve uygun görülen öğretmenler için eğitimler devam ederken sınavın nasıl olacağı ve örnek soruların paylaşılıp paylaşılmayacağı merak ediliyordu. Açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi. Bakan Özer, katıldığı 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı'nda Uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavı örnek soru kitapçığının paylaşılacağını duyurdu. Peki, Uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavı örnek soru kitapçığı ne zaman yayınlanacak? Uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavı ne zaman? İşte detaylar…

UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman ve başöğretmenlik sınavına ilişkin, "Eğitimler bittikten sonra örnek kitapçıklar yayınlamaya karar verdik ki nasıl bir çerçeve içinde uzman ve başöğretmenlik sınavının yapılacağını sizlere göstermiş olacağız. Eylül ayı içinde inşallah yayınlayacağız." dedi.

Haberin Devamı

Özer, uzman ve başöğretmenlikle ilgili kariyer sistematiği geliştirdiklerine değinerek, küçük eğitimler ve basit sınavla süreci nihayetlendirip, öğretmenlerin özlük haklarında ciddi iyileşmeler sağlayacaklarını aktardı.

 Bakan Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizlerden istirhamımız; aramıza kimseyi sokmamanız. Birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problemin olmadığına inanıyoruz. Buraya gelmeden önce bakan yardımcılarımızla yaptığımız toplantıda dedik ki niye kamuoyunda sıkıntı var. Bakanlık olarak yardımcı olalım dedik çünkü ilk defa sınav yapılacak, belki öğretmenlerimiz tedirgin, soruların nasıl olacağını kestiremiyorlar. Gereksiz şekilde kaygılanıyorlar, bittiği zaman görecekler, 19 Kasım'daki sınavdan sonra görecekler. Eğitimler bittikten sonra örnek kitapçıklar yayınlamaya karar verdik ki nasıl bir çerçeve içinde uzman ve başöğretmenlik sınavının yapılacağını sizlere göstermiş olacağız. Eylül ayı içinde yayınlayacağız inşallah. Kıymetli arkadaşlar, bizler sizlerin hizmetkarıyız."

Haberin Devamı

EĞİTİMLER NE ZAMAN BİTİYOR?

‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na ilişkin takvime göre, uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-5 Eylül, başöğretmenlik eğitimleri de 18 Temmuz-19 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Yazılı sınav için 26 Eylül-3 Ekim arasında başvuru yapılabilecek. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 19 Kasım'da 81 ilde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022'de duyurulacak.

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023'te düzenlenecek ve Uzman Öğretmen/başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023'ten itibaren bu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlandırılacak.