Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik sınavı saat kaçta başlıyor ve bitiyor? Bugün uzman öğretmen sınavı kaç saat sürecek?

Uzman öğretmenlik sınavı Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde 1489 okulda tek oturumda gerçekleştirilecek. Sınav için geri sayım başlarken uzman öğretmenlik sınavı saati en çok araştırılan konu başlıklarından oldu. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı saat kaçta başlıyor, bitiyor? İşte 2022 Uzman öğretmenlik sınavı tarihi, saati ve soruları hakkında merak edilenler...

Uzman öğretmenlik sınavı saat kaçta başlıyor ve bitiyor? Bugün uzman öğretmen sınavı kaç saat sürecek?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (uzman öğretmenlik) giriş belgeleri 14 Kasım Pazartesi günü yayınlandı. Sınava, en az 10 yıl hizmeti bulunan ve uzman öğretmenlik eğitim programını tamamlayan öğretmenler başvuruda bulundu. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, saat kaçta, kaç dakika sürecek, kaç soru olacak?

Uzman öğretmenlik sınavı saat kaçta başlıyor ve bitiyor?

Kılavuza göre uzman ve başöğretmenlik sınavı 19 Kasım günü uygulanacak. Saat 10.00'da başlayacak, 12:30'da sona erecek. Sınavda 100 soru sorulacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Uzman ve baş öğretmenlik sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde  http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden erişime sunulacak.

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Uzman öğretmenlik sınavı puan hesaplama

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır, yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda değerlendirme için; [Puan=(Doğru Sayısı/Soru Sayısı)x100] formülü kullanılacaktır.

Sınavda her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.