Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Uzman öğretmenlik sınav sonuçları hangi ayda ilan edilecek?

Uzman öğretmenlik sınavı bugün 81 ilde gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı saat 12:30'da sona erecek. Peki, Uzman Öğretmenlik sınav sonuçları  ne zaman açıklanacak?

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Uzman öğretmenlik sınav sonuçları hangi ayda ilan edilecek?

Uzman Öğretmenlik sınav sonuç tarihi araştırmaları başladı. Uzman öğretmenlik sınav sonuçları aralık ayında açıklanacak. Öğretmenlik sertifikaları ise 4 Ocak 2023 tarihinde verilecek. İşte uzman öğretmenlik sınav sonucunun açıklanacağı tarih…

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda gerçekleştirilecek olan uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım Cumartesi günü, saat 10:00'da başlayacak ve 12:30'da sona erecek. 

Uzman ve baş öğretmenlik sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde  http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden erişime sunulacak.

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.