Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik sınav belgesi alma ekranı! Öğretmenlik kariyer basamakları sınav giriş belgesi nasıl alınır, sınav yerleri nasıl sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenecek olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı detayları sorgulanıyor. Uzman öğretmenlik sınavı, 19 Kasım Cumartesi günü, 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda saat 10.00'da merkezi sistemle tek oturum şeklinde yapılacak.

Uzman öğretmenlik sınav belgesi alma ekranı! Öğretmenlik kariyer basamakları sınav giriş belgesi nasıl alınır, sınav yerleri nasıl sorgulanır?

MEB resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin, uzman öğretmen ve başöğretmenlik unvanı almak için gireceği sınavın detayları sınav öncesinde yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sınavın değerlendirilmesi 100 puan üzerinden yapılacak. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. 70 ve üzeri puan alanların başarılı sayılacağı sınavda, her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak.

Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı giriş belgeleri, basvuru.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı.

Sınava girecek olan öğretmenler, MEBBİS ve e-Devlet şifreleri ile sisteme girerek sınav giriş belgelerini alabilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 150 dakika olacak. Sınav giriş belgesi ile kimlik kontrollerinin ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar saat 9.30'da sınava katılacakları binada hazır bulunacak.

Sınavın değerlendirilmesi 100 puan üzerinden yapılacak. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. 70 ve üzeri puan alanların başarılı sayılacağı sınavda, her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak.

Haberin Devamı

Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022'de ilan edilecek.