Gazete Vatan Logo

Ücretli öğretmenler ile ilgili resmi karar çıktı! PICTES projesi nedir?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuk katıldığı televizyon kanalında 23 Nisan kutlamaları, LGS sınavı, evde uzaktan eğitim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk ücretli öğretmenlerin maaşları konusunda resmi kararın çıktığını açıkladı. PICTES öğretmenlerinin maaşlarının yatırılacağını duyurdu. Peki, PICTES nedir? PICTES öğretmeni nasıl olunur? İşte PICTES öğretmenliği ile ilgili detaylar…

Ücretli öğretmenler ile ilgili resmi karar çıktı! PICTES projesi nedir?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir televizyon programında 23 Nisan hazırlıkları, kutlamaları ve programı ile ilgili bilgi verdi. LGS sınavı ve uzaktan eğitim çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Selçuk, corona virüs nedeniyle çalışmalarına ara veren PICTES öğretmenleri için de müjdeyi canlı yayında verdi. PICTES projesinde görevli ücretli öğretmenlerin maaşlarının ödenmesi için resmi kararın çıktığını açıkladı.

PICTES projesi nedir?

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, yarım kalan eğitimlerini sürdürmeleri için Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) okula kazandırılma çalışmaları yapıldı.

Sığınmacı çocukların cadde ve sokaklarda mendil satması ve ağır işlerde çalıştırılmasının önlenerek, yarım kalan eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi" (PİCTES) uygulanıyor. Proje kapsamında yüzlerce çocuk yeniden eğitimle buluşturulması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemi'ne adaptasyon sağlayabilmesi için Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan anlaşma ile "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi (PICTES)" gerçekletirilmişti. Öğretmenler sözleşmeli olarak çadır kentler, konteyner kentler ve bazı okullarda Suriyeli çocuklara eğitim vermeye başlamıştı. Corona virüs nedeniyle eğitimlere ara verilmişti.