Gazete Vatan Logo

TYT puanı kaç yıl geçerli 2022, TYT ve AYT puanını seneye kullanabilir miyim?

TYT ve AYT puanını seneye kullanabilir miyim, TYT puanı kaç yıl geçerli? Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla puanlarını öğrenen adaylar, elde ettikleri puanları seneye de kullanıp kullanamayacaklarını sorgulamaya başladı.

TYT puanı kaç yıl geçerli 2022, TYT ve AYT puanını seneye kullanabilir miyim?

YKS sonuçları açıklandı. Tercih yapmayı düşünmeyen ya da herhangi bir nedenden dolayı bu yıl tercih yapamayacak olan öğrenciler TYT ve AYT puanını seneye de kullanabilir miyim? Sorusuna yanıt arıyor. Peki, TYT puanı kaç yıl geçerli 2022?

TYT VE AYT PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

TYT ve AYT puanlarının geçerlilik süresi değişti. AYT sınavlarından alınan puanlar 1 yıl boyunca, TYT sınavından alınan puanlar ise 2 yıl boyunca geçerli olacak.

Burada göz önünde bulundurulması gereken şart ise TYT'den 200'ün üzerinde puan alınması oluyor. Eğer kişinin puanı 200 ve üzeri ise o zaman 2 yıl geçerlilik süresi ile bunu kullanabilir. Yani 2022 yılında TYT sınavına girecek olan kişiler bu puanı daha sonra 2 yıl boyunca kullanma hakkını elde edebilmektedir.

AYT puanı da yine 1 yıl süre geçerli olacak şekilde kullanılabilmektedir. Bütün adayların nihai başarı sıralaması doğrultusunda belirlenecek olan o yılın puanlaması eşliğinde, kişi daha önce elde ettiği TYT ve AYT puanlarını değerlendirebilme hakkına sahip oluyor. Bu durumda herhangi bir hak geçmeden aynı şekilde ve aynı puan üzerinde YKS bünyesinde bunu kullanmak mümkün. Ancak AYT için 1 yıl ve TYT adına 2 yılı geçirmemek önemlidir.

Haberin Devamı