Gazete Vatan Logo

Siz de ODTÜ’lü olmalısınız!

Türkiye'nin daha çok sayıda nitelikli, mesleğinde başarılı, yenilikçi, lider ODTÜ mezununa ihtiyacı var.

ODTÜ, tüm dünyada kabul edilen eğitim-öğretim standartlarına sahiptir. Bu başarısı nedeniyle, “Dünyanın En Saygın 100 Üniversitesi” listesinde bu yıl da ülkemizi temsil eden tek üniversitedir.

ODTÜ pek çok bölümü ile de dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır. 2014 yılı sonuçlarına göre ODTÜ; İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine-Havacılık-Üretim Mühendisliği alanlarında dünya çapında ilk 100 üniversite arasına girerken, Eğitim ve İstatistik-Yöneylem alanlarında ilk 150 üniversite arasında yer aldı. ODTÜ’nün dünya çapında 200 üniversite arasına girdiği diğer 4 bilim alanı ise “İktisat-Ekonometri, Kimya Mühendisliği, Matematik, Bilgisayar Bilimleri ve Bilgi Sistemleri” oldu.

Bu başarının temel nedeni, ODTÜ’nün üstün nitelikli öğretim kadrosudur. ODTÜ öğretim üyeleri, yurt içindeki ve yurt dışındaki en saygın üniversitelerde eğitim görmüş, öğretim üyeliği yapmış, uluslararası yayın sahibi, uluslararası akademik, bilimsel ve mesleki kuruluşların yönetiminde görev yapan akademisyenler arasından seçilmektedir.

Haberin Devamı

En güncel eğitim programlarında, alanında en başarılı akademisyenlerce verilen eğitim sayesinde uluslararası standartlara uygun mesleki yetkinlik sahibi olarak mezun olan öğrenciler, dünyanın her yerinde geçerli bir diploma almaya hak kazanmaktadır.

ODTÜ’nün eğitim başarısının bir diğer nedeni, derslik-laboratuvar, bilişim-kütüphane gibi fiziksel altyapısını sürekli olarak yenilemesi ve öğrencilerin bu zengin olanakları eğitimleri süresince yoğun olarak kullanmasıdır.

ODTÜ, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayan eğitim felsefesine, özgürlük ortamına ve akademik ve kültürel olanaklara sahiptir. Farklı üniversitelerden öğrenciler de spor-kültür-sanat olanaklarının zenginliği ve öğrenci topluluklarının etkinlikleri nedeniyle ODTÜ’yü “Türkiye’nin En Zengin Sosyal Ortamına Sahip Üniversite” seçmiştir.

ODTÜ mezunlarının dünyanın her yerinde elde ettiği başarılar, aldıkları eğitimin yanı sıra, ODTÜ’nün sosyal ortamında geliştirdikleri çalışma disiplininden ve kişisel-sosyal yeteneklerinden kaynaklanmaktadır. Bu sayede ODTÜ’lüler iş dünyasındaki başarılarıyla kariyer basamaklarında hızla yükselerek kendi alanlarında fark yaratan, yenilikçi insanlar olmaktadır.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi için tıklayınız!