Gazete Vatan Logo

Sineklerin Tanrısı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sineklerin Tanrısı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Sineklerin tanrısı William Golding tarafından 1954 senesinde yazılmış olan bir romandır. Sineklerin tanrısı İngilizce versiyonu ile 1970 senesinde Türkiye'de yabancı dilde eğitim veren devlet okullarının İngilizce dersinde okutulmuştur. 

Sineklerin Tanrısı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sineklerin Tanrısı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Sineklerin Tanrısı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir?

Sineklerin tanrısı kitabının yazarı İngiliz yazar ve şair William Golding olarak tespit edilmiştir. Sinelerin tanrısı kitabı düşündürmeyi ve sorgulamayı sağlayan bir konuya sahip gibi gözükse de içinde birçok farklı konuyu barındırmaktadır.

Kitabın konusu atom savaşı esnasında ıssız bir adaya düşmüş olan az sayıda çocuk ve bu çocukların insancıl duygularının ıssız adada ortaya çıkmasıdır. İnsanlar çocuk ya da yetişkin olsa da liderlik duygusundan vazgeçmezler ve bu his içlerinde her zaman vardır.

Lider olma güdüsü yaşamın gidişatını ve olayları değiştirebilen bir güdüdür. Sineklerin tanrısı romanında medeniyet sayesinde insanların bastırılmış olan vahşi duygularının öldürülmüş ya da bastırılmış olduğu anlatılır. Eğer medeniyet olmazsa insanlığın içinden vahşilik çıkar ve liderlik duygusu tüm yaşam üzerinde belirleyici olur.

Sineklerin Tanrısı Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

Kitapta bir avuç çocuk atom savaşı sırasında ıssız adaya düşer ve ıssız adada birlikte yaşamak durumunda kalırlar. Ralph ıssız adada hayatlarına devam edecekleri için en mutlu kişidir. Domuzcuk ise bundan korkar ve yaşama bir şekilde başlamış olurlar. Issız adada birbirleri için haberleşmek adına düdük bulmuşlar ve ada şartlarından dolayı da iş bölümü yapmışlardır.

Haberin Devamı

Jack bundan pek memnun olmasa da lider olması için Ralph seçilmiştir. Jack aslında liderliği kendisinin hak ettiğini düşünür. Adadan kurtulmaları için sürekli ateş yanması gerektiğini düşünürler ve bunun sorumluluğu da Jack ile ekibine kalır. Ralph ve domuzcuk adanın genel düzenini sağlarken Jack ile ekibi ateş söndüğünden geçen gemiyi göremezler.

Ralph bu esnada ateş sönük olduğundan Jack'i suçlar ve adada fikir ayrılıkları ortaya çıkmaya başlar. Jack diğerlerinden ayrılır ve kendine bir topluluk kurar. Jack ile ekibi Ralph'i destekleyen Simon'u öldürür ve sonra domuzcuk da ölür.

Ardından ıssız adayı büyük bir ateşe verirler ve bir gemi ateşi görerek buraya gelir bu sayede sağ kalan çocuklar kurtulmuş olurlar. Sineklerin tanrısı kitabındaki karakterler Simon, Ralph, Jack ve domuzcuktur.

Haberin Devamı

Sineklerin Tanrısı Ana Fikri

Sineklerin tanrısı kitabında liderlik savaşının insanlığın doğasında olduğu ve bunu kazanmak için dost kazanma, düşman kaybetme uygulamalarını yapması gerektiği anlatılmaktadır. Sineklerin tanrısı kitabının ana fikri olarak 'insan insanın kurdudur' şeklinde bir cümle kullanmak mümkündür. 

William Golding Eserleri

Çatal Dili

Deniz Üçlemesi (Geçiş ayinleri, Yan yana, Aşağıdaki yangın)

Kule 

Sineklerin Tanrısı