Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/5 yerleştirme sonuçları açıklandı! 18 bin sözleşmeli sağlık personel tercih sonuçları sorgulama ekranı!

KPSS-2020/5 yerleştirme sonuçları açıklandı. 26 Mart 2020 – 01 Nisan 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2020/5 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Peki sağlık bakanlığı personel alımı sonuçları SORULAMA EKRANI haberimizde...

Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/5 yerleştirme sonuçları açıklandı! 18 bin sözleşmeli sağlık personel tercih sonuçları sorgulama ekranı!

Corona virüsü salgını nedeniyle yeni sağlık personel ihtiyacı olduğu duyurulmuş ve 32 bin personel alımı yapılacağı aktarılmışrı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılaan açıklamanın ardından tercih işleri yapıldı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını sabırsızlıkla beklerken ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercih sonuçları açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 06 Nisan 2020 tarihinde saat 15.45’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

YERLEŞTİRME SONUÇLARI İNCELEME İSTEĞİ SIRASINDA YAPILACAKLAR

Yerleştirme sonuçları ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.). Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için dilekçeye, ÖSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07 numaralı hesabına 5,00 TL’nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

Haberin Devamı

Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar hak iddia edemeyecek

KPSS'de yüksek puan almak bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Sağlık Bakanlığının atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Sağlık Bakanlığı personel ataması nasıl yapılacak?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların Sağlık Bakanlığı tarafından atamaları yapılmayacaktır.



Haberin Devamı