Gazete Vatan Logo

Pound İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sterlin İşareti Nasıl Yapılır?

Pound işareti, Birleşik Krallık para birimi olarak bilinen sterlin sembolüne verilen isim olarak bilinmektedir. Sterlin simgesi olarak bilinmekte olan pound simgesinin birçok alanda kullanılması gerekebilmektedir. Özellikle de bilgisayarda veya telefonda pound işaretinin yapılması için uygulanacak olan yöntemler hakkında bilgi sahibi olunması kolaylık sağlayacaktır. 

Pound İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sterlin İşareti Nasıl Yapılır?

Pound İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? 

Pound işareti, Birleşik Krallık veya İngiltere olarak da bilinen ülkenin para birimi olan sterlini göstermek için kullanılmakta olan bir sembol olarak bilinmektedir. Pound işaretini bilgisayarda kullanmak için de yapılması tercih edilebilecek olan çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

İlk olarak pound işaretinin yapılması için tercih edebileceğiniz yöntem, klavyede sol alt köşede bulunan ALT tuşuna basılı tutarak sağ tarafında bulunan nümerik tuşlarla 156 rakamlarını tuşlamak olmalıdır. Yani ALT + 156 kombinasyonunu kullanarak ekranda pound (£) işaretini görebilirsiniz. 

Pound işaretini yapmak için tercih edebileceğiniz yöntemlerden birisi de klavye üzerinden SHIFT ve 3 tuşlarına aynı anda basılı tutmak olmalıdır. SHIFT + 3 kombinasyonuyla da ekranda (£) pound işaretini elde edebilirsiniz. Tüm işletim sistemlerinde kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise (£) sembolü kopyala yapıştır yaparak istediğiniz yerde kullanmak olmaktadır. 

Klavyede Sterlin İşareti Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

Klavyede sterlin işaretinin yapılması için tercih edilecek olan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Kolay bir şekilde istediğiniz yöntemi kullanarak sterlin işaretini elde edebilirsiniz. Sterlin işareti aynı zamanda pound işareti olarak da bilinmekte olan bir işarettir.

Klavye de sterlin işaretini yapmak için kullanılacak olan yöntemler bilgisayarın işletim sistemine göre de farklılık gösterebilmektedir. Mac işletim sistemi kullanıyorsanız eğer sterlin işaretini elde etmek için [Option] + [3] basılı tutarak (£) sterlin simgesini yapabilirsiniz. 

Cep telefonlarında ise hem Android hem de IOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda özel karakter menüsüne girmeniz gerekmektedir. Dolar işaretine basılı tuttuğunuz takdirde pound simgesi ekrana gelecektir. (£) simgesinin üstüne basarak kolayca seçim yapabilirsiniz. 

Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda ise sterlin işaretini oluşturmak için [ALT] + [156] kombinasyonunu uygulamanız gerekmektedir. Aynı zamanda yine Windows işletim sistemine sahip olan cihazlarda uygulayabileceğiniz tekniklerden birisi de [SHİFT] + [3] tuşlarına aynı anda basılı tutmak olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı