Gazete Vatan Logo

ÖSYM’den hatırlatma! 2022 EKPSS için geç başvuruların son günü! İşte ÖSYM başvuru ve EKPSS sınav ücreti ödeme ekranı!

ÖSYM’den son gün hatırlatması! EKPSS geç başvuruların bugün son günü! EKPSS başvuruların normal başvuru süresinde tamamlayamayan adaylar için ÖSYM 9-10 Mart tarihlerini geç başvuru günü olarak duyurmuştu. ÖSYM sosyal medya hesaplarından, EKPSS geç başvuruların bugün saat 23.59’da sonra ereceğini duyurdu. Adaylar başvurularını ÖSYM’nin internet adresi üzerinden tamamlayabilecek. Peki, EKPSS başvurusu nasıl yapılır? EKPSS ödeme nasıl yapılır? EKPSS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? ÖSYM başvuru ve EKPSS sınav ücreti ödeme ekranı!

ÖSYM’den hatırlatma! 2022 EKPSS için geç başvuruların son günü! İşte ÖSYM başvuru ve EKPSS sınav ücreti ödeme ekranı!

ÖSYM EKPSS için geç başvuruların bugün sona ereceğini duyurdu. ÖSYM sosyal medya hesaplarından EKPSS’ye başvuru yapacak adaylara uyarıda bulundu. ÖSYM’den yapılan açıklamada, EKPSS başvurusunun bugün saat 23.59’da sona ereceğini duyurdu. Adaylar başvurularını ÖSYM’nin başvuru ekranı Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapabilecek. Peki, EKPSS geç başvuru ne zaman bitiyor? EKPSS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte ÖSYM başvuru ve EKPSS sınav ücreti ödeme ekranı!

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“2022 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2022-EKPSS) için 9-10 Mart 2022 tarihleri geç başvuru günleridir. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru bugün (10 Mart 2022) saat 23.59’da sona erecektir.”

2022 EKPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, 10 Mart 23.59’a kadar ÖSYM Aday İşlemleri sisteminden "https://ais.osym.gov.tr" 20 Mart saat 23.59'a kadar geç başvurularını yapabilecek.

2022 EKPSS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM, EKPSS başvuru ücretinin 45 TL olarak duyurdu. Para yatırma işlemleri bankamatikler ve ÖSYM'nin online para ödeme ekranı aracılığıyla yapılabilecek.

Haberin Devamı

2022 EKPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

EKPSS, 24 Nisan 2022 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.15'te başlayacak ve tek oturumda yapılacak. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacak. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uygulamaları ile gerçekleştirilecek.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 EKPSS ÖDEME EKRANI