Gazete Vatan Logo

Ortaöğretim KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? KPSS ortaöğretim puan hesapla, kaç net kaç puan?

Kasım ayında yapılan KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Memur olmak isteyen adaylar sınavdan alacakları puana göre yerleşecekleri için KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bekliyor. Peki, KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ortaöğretim KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? KPSS ortaöğretim puan hesapla, kaç net kaç puan?

KPSS ortaöğretim başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında alındı, 22 Kasım’da da uygulandı. Şimdi gözler KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihte. Sonuçlar sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ortaöğretim sonuçları 24 Aralık'ta açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

KPSS SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP'leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

KPSS ORTAÖĞRETİM PUANI NASIL HESAPLANIR?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacak. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacak.

Haberin Devamı

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacak. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekiyor.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacak. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

Haberin Devamı

KPSS BARAJI KAÇ PUAN?

KPSS atamaları için baraj puanı kurumlara göre değişiyor. Kurumlar açtıkları ilanlarda genelde farklı puan şartları istiyor. Fakat genel ortalamada kurumlar en az 70 puan istemektedir. Bazı belediyeler ve kurumların taşra teşkilatlarında puanların 60'a düştüğü de oluyor. Çok nadir olmakla beraber 55 puan ile atama başvurusu yapılabilmektedir.

KPSS ORTAÖĞRETİM KAÇ NET, KAÇ PUAN?

GENEL YETENEK

GENEL KÜLTÜR

P94 PUANI

15 Net

20 Net

67,913

25 Net

20 Net

71,515

20 Net

25 Net

72,006

25 Net

25 Net

73,807

30 Net

25 Net

75,607

25 Net

30 Net

76,098

30 Net

30 Net

77, 899

35 Net

30 Net

79,700

35 Net

35 Net

81,991

30 Net

35 Net

80,191

40 Net

35 Net

83,792

35 Net

40 Net

84,283

40 Net

40 Net

86,084

45 Net

40 Net

87,884

40 Net

45 Net

88, 376

45 Net

45 Net

90,176

45 Net

50 Net

92,468

50 Net

45 Net

91,977

50 Net

50 Net

94,269

55 Net

50 Net

96,069

50 Net

55 Net

96,561