Gazete Vatan Logo

Okulların açılmasına kaç gün kaldı, tatil ne zaman bitiyor? 15 tatil (yarıyıl) uzayacak mı?

15 tatil ne zaman bitiyor, 15 tatil uzatıldı mı? 15 tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Artan vakalarla birlikte, öğrenciler ve veliler takvimde bir güncellemeye gidip gidilmediğini araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, karne töreninde yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin uzamasına yönelik soruları değerlendirdi. Yarıyıl tatilinin uzatılmasını gerektirecek bir durum söz konusu olmadığını söyleyen Özer, “Arkadaşlar biz bu süreçte bilimsel verilerle elektronik takip sistemi oluşturduk. Verilere bakarak konuşuyoruz. Dolayısıyla şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir.” İfadelerini kullandı. Peki, okullar ne zaman açılacak?

Okulların açılmasına kaç gün kaldı, tatil ne zaman bitiyor? 15 tatil (yarıyıl) uzayacak mı?

15 tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak? Koronavirüs vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Yarıyıl tatiline çıkan öğrenciler yarı yıl tatilinin uzatılıp uzatılmadığını merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, " 7 Şubat tarihinde 2. döneme kaldığımız yerden aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam etmek için okullarımızı açacağız.” İfadelerini kullandı. Peki, 15 tatil ne zaman bitecek, yarıyıl tatili uzatıldı mı?

15 TATİL NE ZAMAN BİTİYOR?

Pandemi nedeniyle verilen yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılmıştı. Yarıyıl tatilinin 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanmasının ardından öğrenci ve öğretmenler 7 Şubat Pazartesi günü yeniden okullarda olacak. 15 tatil uzatılmayacak.

Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

İstanbul’un Esenler ilçesinde açılacak olan Tuna Eğitim Vadisi Temel Atma Töreni’ne katılan Bakan Özer, öğretmenlerden yarıyıl tatili için öğrencilere ödev vermemelerini istedi. Bakan Özer şunları söyledi: “Öğretmenlerimiz beklenenin çok üzerinde bir aşılanma oranına sahip oldular. Onun için ben eğitim sistemimizin bel kemiği olan kıymetli öğretmenlerimizi bu fedakarlıklarından dolayı kutluyorum. İnşallah Cuma günü iki haftalık yarıyıl tatiline gireceğiz. Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var. Öğrencilerimize bu hafta içerisinde ödev verilmesin. Özellikle eğitime yeni başlayanlar hariç diğer öğrencilerimizin hepsi bu bir yıllık aradan sonra ilk aylarda eğitim öğretime başlama konusunda gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Onun için bu beş aylık yoğun eğitimden sonra onların da iki hafta dinlenmeye ihtiyaçları var. Ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz de bu iki hafta içerisinde öğrencilerimize ödev vermeyecekler. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz ilk hafta dinlenecekler inşallah.”

Haberin Devamı