Gazete Vatan Logo

Öğrenci affından kimler yararlanacak, af başvuruları ne zaman başlıyor? Öğrenci affı 2022 başvuru şartları ve tarihleri!

Öğrenci affı 2022 ile ilgili ayrıntılar YÖK tarafından paylaşıldı. Üniversite eğitimine devam etmek isteyenler geri dönmek için istenen şartları araştırıyor. YÖK’ten yapılan açıklamada öğrenci affı şartları, başvuru tarihleri ve kimlerin bu haktan yararlanacağı tek tek belirtildi. Peki, öğrenci affından kimler yararlanacak, öğrenci affı başvuru şartları nelerdir ve başvuru tarihleri nedir?

Öğrenci affından kimler yararlanacak, af başvuruları ne zaman başlıyor? Öğrenci affı 2022 başvuru şartları ve tarihleri!

TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz günlerde kabul edilen öğrenci affı detayları YÖK tarafından paylaşıldı. YÖK yaptığı açıklamada yeni eğitim öğretim yılında üniversitelerine kaldığı yerden devam etmek isteyen üniversite öğrencilerin hangi şartlarda üniversiteye döneceklerini açıkladı. Peki, Öğrenci affından kimler yararlanacak, af başvuruları ne zaman başlıyor? Öğrenci affı 2022 başvuru şartları ve tarihleri…

ÖĞRENCİ AFFINDAN KİMLER YARARLANACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Devlet Memurları Kanunu ile Yükseköğretim Kanunu'na eklenen öğrenci affıyla ilgili yasal düzenlemenin usul ve esaslarını belirledi. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre; üniversiteleri tarafından terör, kasten adam öldürme, işkence, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından mahkum olmaları veya Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda belirlenen suçlar, terör örgütlerine ya da milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen oluşumlara mensubiyeti, sahte evrak kullanarak kayıt yaptırdıkları gerekçeleriyle ilişikleri kesilenler hariç diğer kişiler, söz konusu aftan yararlanabilecek.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ AFFI BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

5 Temmuz 2022 tarihinden önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna, 4 ay içinde başvuruda bulunmaları halinde, 2022- 2023 eğitim ve öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek.

ÖĞRENCİ AFFI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER İÇİN TIKLAYIN!