Gazete Vatan Logo

Öğrenci affı 2022 çıktı mı, öğrenci affı ne zaman çıkacak 2022, Meclis’e sunuldu mu? Öğrenci affı nedir, kimleri kapsıyor?

Öğrenci affı 2022 gelecek mi, öğrenci affı ne zaman çıkacak 2022? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Af' müjdesi geldi. AK Parti Grubu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrenci affına ilişkin açıklarda bulundu. Peki, Öğrenci affı 2022 çıktı mı, Öğrenci affı nedir, kimleri kapsıyor, Meclis’e sunuldu mu?

Öğrenci affı 2022 çıktı mı, öğrenci affı ne zaman çıkacak 2022, Meclis’e sunuldu mu? Öğrenci affı nedir, kimleri kapsıyor?

Öğrenci affı 2022 çıktı mı, öğrenci affı ne zaman çıkacak 2022? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada öğrenci affına ilişkin de açıklama yaptı.

ÖĞRENCİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK 2022, MECLİS’E NE ZAMAN SUNULACAK?

TBMM'mizin komisyon ve genel kurul faaliyetlerinde sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Adana'daki gençlik şölenindeki coşku, AK Parti ile gençler arasındaki köprüyü görmemize imkan sağlamıştı. Gençlerimize müjde vermek istiyorum. Öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclis'e sunuyoruz. Eğitimlerini bırakma mecburiyetinde kalanlara dönüş yolunu açıyor.

YÖK'ten 'öğrenci affı' açıklaması

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, genel öğrenci affı için TBMM ile YÖK arasında çalışmaların başladığını belirterek, "Bizler, Yükseköğretim Kurulu olarak genel affın sınırları hususunda Meclis'teki milletvekillerimiz ve ilgili parti sorumluları ile bilgileri paylaşacağız. Bu konuda bizden beklenen her türlü bilgi ve veriyi Meclis'imizle paylaşacağız. Genel affın Meclis'in iradesiyle yakında gündeme geleceğini sizlerle paylaşabilirim." dedi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ AFFI NEDİR, KİMLERİ KAPSIYOR?

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayan öğrenci affı; programı kazandığı ya da başladığı halde kayıt işlemi yapmayan ya da herhangi bir nedenden okulla ilişiği kesilen öğrencilerin okula geri dönmesini sağlayan bir düzenleme.

Yüksek lisans, doktora ve lisans öğrencilerini kapsayacağı belirtilen 2022 Öğrenci affı şartları henüz belli olmasa da 2018 yılında çıkarılan afta;

"7143 sayılı kanunla kabul edilen Öğrenci Affı; terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini" kapsadığı açıklaması ile duyurulmuştu.

Haberin Devamı