Gazete Vatan Logo

MSÜ başvuru nasıl yapılır? MSÜ 2022 başvuru ücreti ne kadar, Milli Savunma Üniversitesi başvuru şartları 2022 neler?

MSÜ başvuru kılavuzu, Milli Savunma Üniversitesi çatısı altında eğitim almak isteyenler tarafından merakla bekleniyor. MSÜ başvuruları bugün başlayacak, 9 Şubat’ta sona erecek. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen başvuru işlemleri sonrasında adaylar 27 Mart’ta MSÜ sınavına girecek. Peki, MSÜ başvuru nasıl yapılır, MSÜ başvuru ücreti ne kadar 2022? MSÜ başvuru şartları nelerdir?

MSÜ başvuru nasıl yapılır? MSÜ 2022 başvuru ücreti ne kadar, Milli Savunma Üniversitesi başvuru şartları 2022 neler?

MSÜ başvuru nasıl yapılır, MSÜ başvuru ücreti ne kadar? Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim almak isteyenler gözlerini bugün yapılacak MSÜ başvuru işlemlerine çevirdi. Harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerin yer aldığı Milli Savunma Üniversitesi’nde her yıl sınavla öğrenci alınıyor. İşte MSÜ başvuru 2022 süreci hakkında merak edilenler…

MSÜ BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI!

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 13 Ocak 2022 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-MSÜ Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2022-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca, Başkanlığımızca 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde uygulanacak olan ve başvuruları 11 Şubat – 07 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2022-YKS) başvurularını yapmaları ve Harp Okulları için, 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2022-YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2022-YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

2022-MSÜ: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri

MSÜ SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

Haberin Devamı

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

MSÜ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

MSÜ başvuruları 13 Ocak tarihinde başlayacak ve 9 Şubat'ta sona erecek. Geç başvuru günü ise 22 Şubat olarak açıklandı.

MSÜ sınavı 27 Mart tarihinde merkezi olarak uygulanacak. Sonuçlar ise 14 Nisan'da erişime açılacak.