Gazete Vatan Logo

MEB sözleşmeli öğretmen atama (20 bin) tercihleri başladı! Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında son aşamaya geldi. 2020 Sözleşmeli öğretmenlik için ilk süreç ocak ayında başladı, şubat ayında öğretmen adayları mülakata girdi. Mülakat sonuçları ise 25 Şubat’ta ilan edildi. Sözleşmeli öğretmen atama sürecinde şimdi tercih yapma zamanı. Öğretmen adayları en fazla 40 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecekler. Başvuru 5 gün boyunca devam edecek. Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sözleşmeli öğretmen atama 2020 süreci…

MEB sözleşmeli öğretmen atama (20 bin) tercihleri başladı! Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmen atamaları tercihleri bugün başladı, 13 Mart'ta sona erecek. Sözleşmeli öğretmen atamaları sonuçları ise 18 Mart'ta belli olacak. En çok atama yapılacak alanlarda ilk sırada 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği yer alıyor. İkinci sırada bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi yer alırken, bunu bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği takip ediyor. Tercihler aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Yapılan tercihlerin herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılması gerekiyor. Atama tercih sonuçları 18 Mart'ta Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde açıklanacak.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NASIL İLERLİYOR?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Haberin Devamı