Gazete Vatan Logo

Lise üniversite 5500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? Öğrenci başarı teşviğini kimler alabilir? e devlet 5500 TL başvuru ekranı açıldı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lise üniversite 5500 TL yardım başvurusu müjdesini verdi. İlkokul, lise ve üniversite öğrencileri 5500 TL yardım başvurusunda bulunabilecek. Peki, Lise üniversite 5500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte Öğrenci teşvik programı başvurusu hakkında merak edilenler…

Lise üniversite 5500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? Öğrenci başarı teşviğini kimler alabilir? e devlet 5500 TL başvuru ekranı açıldı mı?

İlkokul ortaokul lise 5500 TL yardım başvurusu nasıl alınır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık Pazartesi 2022 tarihinde Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada öğrencilere müjde verdi. Peki, Lise üniversite 5500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

ÖĞRENCİLERE 5500 LİRA DEĞERİNDE YARDIM AÇIKLAMASI

2022 yılında vatandaşları en çok zorlayan konuların başında gelen enflasyon ve zam sorununa değinen açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bir diğer sorun enflasyon ve hayat pahalılığı. Ekonomideki diğer sorunlar gibi bunun da iç ve dış sebepleri var. Emtiaların yükselmesine neden olan dış sebeplerin istikrara kavuşmasının zaman alacağını görüyoruz. Kurdaki ve maliyetlerdeki artışla içeride fahiş fiyat artışları oldu. Sevindirici olan ise tüm bu tablo içinde Türkiye'nin yatırım istihdam, üretim, ihracata dayanan programı kararlı şekilde gidiyor" ifadelerini kullandı ve "Enflasyonu hedeflediğimiz şekilde yüzde 20'ler seviyesine, 2024'te tek haneye düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Açıkça söylüyoruz, herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesine göre yapsın.'' ifadelerine yer verdi. 

Haberin Devamı

Sosyal yardım politikalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, faaliyete geçirilen Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 2.1 milyon kişiye 9.2 milyar lira nakdi yardım aktarıldığını söyledi. Devletin vatandaşa yaptığı yardımlara da değinen Erdoğan, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: ''Eskiden beri devam eden engelli ve yaşlı ödemelerini titizlikle sürdürüyoruz. Kasım ayında 1.3 milyon yaşlı ve engelliye 2.1 milyar lira ödedik. Aralık'ta da aynı miktarı ödeyeceğiz. Kasım'da milyonlarca kişinin Genel Sağlık Sigortası ödedik. Doğalgaz tüketim desteği için Kasım ayında 386 milyon ödeme yaptık. 1000'den fazla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na ihtiyaç sahiplerine aktarılan her aylık payı 450 milyon liraya çıkardık. Böylece sadece Kasım ayında sosyal yardım programları üzerinden vatandaşlarımıza aktardığımız kaynak 10.2 milyar lirayı buldu. Aralık ayında da 10.3 milyarlık kaynakla vatandaşları desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu sosyal destek ödemeleri yeni yılla katlanarak artacaktır. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ile belirli konularda desteğe ihtiyaç duyanları Valilik ve kaymakamlıklarımız üzerinden ilgili kurumlarla irtibata geçmeye davet ediyorum.''

Haberin Devamı

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayata geçecek yeni sosyal yardım faaliyetinin öğrencilere özel olduğunu duyurdu. Bu kapsamda yardım programının detaylarına değinen Erdoğan, ''Bu çerçevede hayata geçecek yeni sosyal yardım faaliyeti gençlere, öğrencilere, 'Başarı Teşvik Programı'. Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup, devlet okullarında okuyan , sınıflarda dereceye giren öğrencilere net asgari ücret, yüksek öğretim öğrencilerine asgari ücret kadar, ayrıca 4 yıllık üniversite kazanan aynı kapsamdaki öğrencilere aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız. Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) belirlediği ilk 500 üniversiteye giren aynı kapsamdaki öğrencilere , başarı destekleri sağlayacağız. Sosyal yardım alan meslek lisesi öğrenciler ile lise sonrası meslek edinme kurslarına gidecek gençlere asgari ücret desteği olacak. Yine aynı kurumdaki ailelerin evlatlarında, işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile yarışmalara katılacakların ihtiyaçlarını karşılayacağız. Detayları aile bakanlığımız tarafından açıklanacak program için 1.5 milyar lira ayırdık.'' dedi.

Haberin Devamı

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR? 

Sosyal yardım alan ailelerin devlet okulunda okuyan çocuklarına 4 yıllık üniversite kazandıkları taktirde aylık 100 lira ödeneceğini belirtildi.  Bu program için 1.5 milyar lira ayrıldığını açıklayan Erdoğan ayrıca başarı destekleri sağlayacaklarını da açıkladı.

LİSE ÜNİVERSİTE 5500 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Program kapsamında daha detaylı açıklama henüz yapılmadı.