Gazete Vatan Logo

LGS sınavı ne zaman? LGS puanı hesaplama nasıl yapılır? MEB LGS giriş belgesi alma ekranı!

LGS’ye sayılı günler kaldı. Öğrencilerde heyecan dorukta. Adaylar istedikleri lisede eğitim görmek için LGS’de ter dökecek. Uzmanlardan art arda LGS için tüyolar gelmeye devam ederken adaylar ve veliler de LGS için son hazırlıklarını tamamlıyor. Uzun bir yıl LGS’ye hazırlık yapan öğrenciler için önce sınav ve sonrasında tercih maratonu başlayacak. Peki, LGS’ye kaç gün kaldı? LGS sınavı ne zaman? LGS sınavı saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? MEB LGS giriş belgesi nasıl alınır? LGS puanı hesaplama nasıl yapılır? İşte LGS ile ilgili merak edilenler…

LGS sınavı ne zaman? LGS puanı hesaplama nasıl yapılır? MEB LGS giriş belgesi alma ekranı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava kısa bir süre kaldı! 1 milyon 300 bin adayın katılacağı LGS için heyecanlı bekleyiş sürerken adaylar son hazırlıklarını tamamlıyor. Gözler LGS sınavının yapılacağı tarihe çevrilirken adaylar, LGS’nin başlangıç ve bitiş saatini, LGS puan hesaplama sistemini ve giriş belgelerinin nasıl alınacağını sorguluyor. Peki, LGS’ye kaç gün kaldı? LGS sınavı ne zaman? LGS sınavı saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? MEB LGS giriş belgesi nasıl alınır? LGS puanı hesaplama nasıl yapılır? İşte 2022 LGS ile ilgili detaylar…

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

LGS adayları sınava eğitim gördükleri okullarda girecek. LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr/" internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek. LGS Sınav giriş belgeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden alınabilecek.

2022 LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 5 Haziran'da düzenlenecek.

Haberin Devamı

LGS KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTECEK? KAÇ SORU SORULACAK?

LGS’nin birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak ve Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltilip 80 dakika süre verilecek.

LGS'YE GİRMEK ZORUNLU MU?

LGS başvuruları MEB tarafından otomatik olarak yapılıyor. Ancak öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmuyor.

LGS’DE SORU DAĞILIMI

LGS 2 (iki) oturumdan oluşuyor. Birinci oturum sözel alan 75 dakika, ikinci oturum sayısal alan 80 dakika olacak. Sınav, birinci oturum sözel alanda; Türkçe, T.C, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil; ikinci oturum sayısal alanda Matematik ve Fen Bilimleri dersleri yer alacak. Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacak.

Haberin Devamı

LGS PUANI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda düzenlenen LGS'de öğrencilerin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilecek. Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecek.


LGS SINAV SONUÇLARI NEREDEN İLAN EDİLECEK?

LGS sınav sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.