Gazete Vatan Logo

LGS 3. tercih ne zaman 2023? LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılır? e okul nakil başvurusu yapma ekranı (meb.gov.tr LGS)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabındaki paylaşımda, LGS kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden açıklandığı duyuruldu. Sonuçlara www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Peki, LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılır, LGS 3. tercih ne zaman 2023? LGS 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e okul nakil başvurusu yapma

LGS 3. tercih ne zaman 2023? LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılır? e okul nakil başvurusu yapma ekranı (meb.gov.tr LGS)

Millî Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 24 Temmuz'da açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından bugün de yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları internet adresinden erişime açıldı. Peki, 2. nakil ne zaman yapılacak? İşte 2. nakil başvuru ekranı…

LGS 2. Nakil ne zaman?

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar ise 7 Ağustos'ta ilan edilecek.

Böylece merkezî yürütülen ana yerleştirme süreci, 7 Ağustos'ta tamamlanacak.

LGS 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek.

İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 8 - 16 Ağustos tarihleri arasında yerleştirme başvuruları alınacak ve 18 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

LGS 2. nakil başvurusu nasıl yapılır?

LGS nakil işlemi yapmak isteyen adaylar; e-Okul sistemi üzerinden Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümüne girerek sürece başlayabilir.

Haberin Devamı

NAKİL BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Kimler nakil başvurusu yapabilir?

İlk yerleştirmede yerel yerleştirme tercihine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek suretiyle en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.