Gazete Vatan Logo

KYK YURT BAŞVURU EKRANI 2022-2023! GSB KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak, başvurular ne zaman bitiyor?

KYK yurt başvuruları 24 Ağustos’ta başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK yurt başvurularına yönelik yaptığı açıklamada “Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Pazar akşamına kadar başvuru yapılabilir” ifadesiyle KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Kasapoğlu’nun yurt açıklaması sonrası “KYK yurt başvurusu” sürecine ilişkin detaylar sorgulanmaya başlandı. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor, KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK yurt başvuru ekranı ve diğer detaylar…

KYK YURT BAŞVURU EKRANI 2022-2023! GSB KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak, başvurular ne zaman bitiyor?

KYK yurt başvuruları pazar gününe kadar devam edecek. Üniversiteyi yeni kazanan ve ara sınıf öğrencileri sabırsızlık üniversiteler açılmadan KYK yurt başvuru tarihini bekliyordu. Bakan Kasapoğlu beklenen yurt açıklamasını yapınca KYK yurt başvurusu yapma ekranı için aramalar arttı. Peki KYK yurt başvuruları nasıl yapılır, ne zaman bitiyor?

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR, KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Bakan Kasapoğlu, "Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Pazar akşamına kadar başvuru yapılabilir." dedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurtdışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan uluslararası öğrencilerin başvuruları Bakanlıkça belirlenecek süre içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Değerlendirme sonuçları; Bakanlık internet sayfası http://sonuc.gsb.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

KYK YURT BAŞVURU EKRANI !