Gazete Vatan Logo

KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Taahhütname onayı ne zaman sona erecek, KYK burs kredi ne zaman yatacak?

2021-2022 burs ve kredi sonuçları açıklandı. KYK sonuçlarını öğrenen adaylar burs ve kredilerini alabilmek taahhütname onayı yapmaları gerekiyor. KYK ödemelerinde 3 aylık geri ödeme ise toplu olarak yapılıyor. Peki, KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Taahhütname onayı ne zaman sona erecek, KYK burs kredi ne zaman yatacak?

KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Taahhütname onayı ne zaman sona erecek, KYK burs kredi ne zaman yatacak?

KYK burs kredi ne zaman yatacak, KYK taahhütname onayı ne zaman yapılacak? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi sonuçlarını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Taahhütnamesini onaylayan öğrenciler ödeme almaya hak kazanabilecek.

KYK BURS KREDİ NE ZAMAN YATACAK, TAAHHÜTNAME ONAYI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Burs ve kredileri alabilmek için e-Devlet üzerinden taahhütname onayı yapılmalı. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere bu ay içinde ödemeleri yapılacak. Öğrenciler, taahhüt onaylarını 19 Aralık saat 23.59a kadar e-Devlet mobil uygulaması üzerinden de verebilecekler. Ekim ayından geçerli olarak üç aylık burs ve krediler hesaplara yatırılacak.

KYK TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Taahhütname onay işlemleri ise e-devlet üzerinden ve e-devlet mobil uygulamasından yapılabiliyor. KYK burs taahhütname onayı ile öğrenci, kendisinden istenen tüm şartları taşıdığını ve kabul ettiğini beyan eder.

Öğrenciler, taahhütnamelerini e-devlet 'in https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın linki aracılığı ile ve kendi bireysel şifreleri ile sisteme giriş yaparak, 18 yaşından küçükler, taahhütnamelerini e-Devlet üzerinden bakanlığın linkine ulaşarak anne ya da babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük veya anne ve babası olmayan öğrenciler de anne ya da babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile beraber kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.

Haberin Devamı