Gazete Vatan Logo

KYK bursu Haziran'da yatıyor mu? 2023 Haziran ayında KYK burs var mı?

Öğrencilerin merakla araştırdığı konuların başında KYK Haziran bursu geliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yıl boyunca verilen Kredi ve Burslar eğitim öğretim sezonunun bitişiyle birlikte kesiliyor. Eğitim hayatı boyunca burslardan yararlanan pek çok öğrenci "KYK bursu Haziran'da yatıyor mu" araştırması yapıyor. İşte detaylar...

KYK bursu Haziran'da yatıyor mu? 2023 Haziran ayında KYK burs var mı?

KYK bursu Haziran'da verilecek mi, kesilecek mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Yükseköğrenim'de okuyan gençler eğitim hayatları boyunca yararlandıkları kredi ve bursların ödeme tarihlerini de dört gözle beklemekte.

Her ay 6-10 tarihleri arasında ödemesi yapılarak hesaplara yatan KYK burs ödemesi Haziran ayında devam edecek mi araştırması da devam ediyor.

Yaz tatilinin gelişiyle birlikte 2023 Haziran ayında KYK burs ödemesi yapılacak mı soruların gündeme geliyor.

İşte KYK ödemesi detayları bilgiler...

KYK BURSU HAZİRAN'DA YATIYOR MU?

Mezun olan öğrenciler için Mayıs ayı son KYK bursunun yattığı aydır. KYK bursu alan öğrenci yaz tatilinin girmesi nedeniyle Haziran ayında burs alamayacaktır.

Önceki senelerde KYK tarafından şu açıklama yapılmıştır:

"Kurumumuz tarafından yapılan kredi ödemeleri, öğrencilerin normal öğrenim sürelerince yapılmaktadır. Mezuniyet yılı itibariyle normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerimizin kredi ödemesi Haziran ayı itibariyle sona erecektir."

KYK yaz tatilinde de ödeme yapmaktadır. Ancak bunun olması için öğrencinin eğtim hayatının devam etmesi gerekmektedir. Yani bir öğrencinin okulu devam ediyorsa KYK bursunu yaz tatilinde de alabilir.

Haberin Devamı