Gazete Vatan Logo

KYK burs sonuçları 2019: Açıklandı mı? 2018’de 13 Kasım’da açıklanmıştı!

KYK burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ‘’KYK burs sonuçları açıklandı’’ iddiası sonrası Kredi ve Yurtlar Kurumu bir açıklama yapmış ve değerlendirmenin hala devam ettiği söylemişti. Burs sonuçlarının geçen sene 13 Kasım’da açıklanmasının ardından, gözler bugüne çevrildi. Peki, KYK burs sonuçları bugün açıklanacak mı? KYK burs sonuçları 2019 haberleri...

KYK burs sonuçları 2019: Açıklandı mı? 2018’de 13 Kasım’da açıklanmıştı!

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2019-2020 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları hakkında kurum, bir açıklama yapmış ve değerlendirme sürecinin devam ettiğini ifade etmişti. Adaylar, YURTKUR sayfası üzerinden sonuçların bugün açıklanmasını bekliyor. Peki, 2019 KYK kredi ve burs bugün açıklanacak mı? 2019-2020 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Bu eğitim öğretim yılı (2019-2020) kapsamında, burs başvuru sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ ve e Devlet üzerinden adayları erişimine açılacak. Adaylar, sorgulama işlemlerini aşağıdaki bağlantılara tıklayarak hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. Sorgulama işlemi sırasında T.C. kimlik no bilgisi mutlaka gerekiyor.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

'KYK burs sonuçları açıklandı!' iddiasının ardından, YURTKUR GSB ile e Devlet üzerindeki T.C. kimlik no ile sorgulama sayfalarında yoğunluk yaşanmıştı. Yoğunluk ardından, Kredi ve Yurtlar Kurumu önemli bir açıklama yapılmıştı ve sürecin devam ettiğini söylemişti. Ancak ne zaman açıklanacağına dair ise herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Haberin Devamı

Burs sonuçlarının geçen sene 13 Kasım’da açıklanması, YURTKUR sayfası üzerinden sonuçların bugün açıklanması beklentisi doğurdu.

BURS VE KREDİ BAŞVURU SÜRECİ NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Burs/kredi başvuruları kapsamında her yıl öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep ediliyor. Talep edilen bilgiler, kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs veriliyor. Diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "2020 Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu bu rakamlar 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak." açıklamasında bulunarak, öğrencilere zam müjdesi vermişti.

Haberin Devamı

BURSLAR NE ZAMAN HESAPLARDA OLACAK?

2019 - 2020 KYK burs ücretleri, ilk defa burs kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (Ocak) ayında ödeme yapılmaktadır. Öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında maaşlar yatırılacaktır.

TC Kimlik Numarası 0 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 6'sı itibariyle

TC Kimlik Numarası 2 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 7'si itibariyle

TC Kimlik Numarası 4 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 8'i itibariyle

TC Kimlik Numarası 6 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 9'u itibariyle

TC Kimlik Numarası 8 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 10'u itibariyle