Gazete Vatan Logo

KYK burs ödemeleri ne zaman başlıyor? KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak, ilk ödeme tarihi belli mi, hangi ay?

KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak, KYK burs ödemeleri ne zaman? KYK burs ve kredi ödemeleri her ay belirlenen tarihler arasında yapılıyor. KYK’dan ilk kez burs ve kredi alacak öğrenciler ise ödeme tarihlerini sorgulamaya başladı. Peki, KYK bursu ilk ödeme ne zaman başlıyor, burs ve krediler ne zaman yatacak?

KYK burs ödemeleri ne zaman başlıyor? KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak, ilk ödeme tarihi belli mi, hangi ay?

2022-2023 eğitim öğretim dönemi için KYK burs ve kredi başvuruları başladı. 15 Kasım’da başlayan başvurular 17 Kasım’a kadar devam edecek. KYK’dan ilk kez ödeme alacak olan öğrenciler burs ve kredilerin hangi tarihlerde ne zaman yattığını araştırmaya başladı. Peki, KYK burs ödemeleri başladı mı, ilk ödeme ne zaman yapılacak? 2022 2023 KYK burs kredileri hangi ayda ödenecek?

KYK BURS VE KREDİLERİ NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır. İlk kez burs ve kredi alacak öğrenciler ekim ve kasım ayı ödemelerini birlikte alacaklar. Bu ödemeler T.C. kimlik numarasının son hanesine göre ayın 6’sı ile 10’u arasında yapılacak.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs başvuruları e-Devlet üzerinden online bir şekilde gerçekleştiriliyor. Üniversite öğrencileri KYK burs başvurusu için T.C kimlik numaraları ile e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını açıkladı. Bakan Kasapoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı; "Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı.17 Kasım Perşembe günü saat 23.59'a kadar başvurularınızı http://turkiye.gov.tr'den yapabilirsiniz."

KYK BURSU NE KADAR?

KYK lisans burs ücreti: 850 TL

KYK yüksek lisans burs ücreti: 1.700 TL

KYK doktora ücreti: 2550 TL