Gazete Vatan Logo

KYK borcu silinecek mi, ne zaman silinecek? | Cumhurbaşkanı müjdeli haberi verdi!

KYK borcu silinecek mi? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yüksek öğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek için borç para veriyor. Eğitim hayatlarının bitmesinden sonra, bu borcun ödenmesi gerekiyor. Ancak bugün KYK borcu olarak bilinen öğrenim kredilerini ödeyemeyenlerin sayısı 5 milyonu buldu. Öğrenciler KYK borcu silinecek mi? diye sorarken müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

KYK borcu silinecek mi, ne zaman silinecek? | Cumhurbaşkanı müjdeli haberi verdi!

Öğrenim kredisi borcu olan üniversite mezunlarının sayısı 5 milyonu bulurken, ödenmeyen borçlar, faiziyle katlanarak yükseldi ve vatandaş için bir kabusa dönüştü. Meclis’in açılmasından bu yana KYK borcu olan vatandaşlar, KYK borcu silinecek mi? Meclis’ten KYK borcuna yönelik bir karar alınacak mı? sorularını soruyor. Müjdeli haber nihayet Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

‘’ŞU AN GÜNDEMİMİZDE’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu şu anda gündemimizde, değerlendirmesini bütçeden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak adımı atacağız. Burada özellikle kredi konusundaki derdimiz bursu her müracaat eden alıyor. Kredi olayı farklı. Borçlu olanların tamamıyla bu borçların silinmesi beklentisi olacaktır. O zaman kredi ya kalkacaktır burs verme noktasına gidilecektir. Değerlendirmesini yapıp o adımları atacağız" dedi.

İLK AÇIKLAMA BAKAN ALBAYRAK'TAN GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yönelik borçlarla ilgili olarak adım atılacağı mesajını vererek, "Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz” demişti.

Haberin Devamı

ÖĞRENİM KREDİSİ BORCU SORGULAMA

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILANDIRILACAK?

Hükümetten gelen açıklama sonrası, KYK borç yapılandırma nasıl olacak? sorusuna, yeni bir yapılandırma, faizlerin düşürülmesi ya da silinmesi seçenekler arasında yer alıyor, her birinin maliyeti çıkarılıyor, anaparanın silinmesi ise kesinlikle söz konusu değil'' açıklaması yapılmıştı.