Gazete Vatan Logo

KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, KPSS önlisans sınav yerleri açıklandı mı? Gözler ÖSYM’de sınav giriş yerlerinde!

KPSS Önlisans oturumu heyecanla beklenirken, adaylar sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin ne zaman yapılacağını ve ilan edileceğini merak ediyor. Sınav giriş belgelerine ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek. Peki, KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, KPSS önlisans sınav yerleri açıklandı mı?

KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, KPSS önlisans sınav yerleri açıklandı mı? Gözler ÖSYM’de sınav giriş yerlerinde!

KPSS Önlisans sınav yerleri ne zaman açıklanacak, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Önlisans mezunlarının gireceği KPSS 9 Ekim'de yapılacak. 2022-KPSS Ön Lisans sonuçları ise 3 Kasım'da ilan edilecek. Peki, KPSS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman belli olacak?

KPSS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Önlisans sınav giriş belgeleri henüz açıklanmadı. Sınav yerlerinin sınavdan 10 gün önce yani 29 Eylül’e kadar sınav yerlerinin açıklanması bekleniyor.

KPSS ÖN LİSANS KAÇ SORU?

2022 KPSS Ön Lisans sınavında adaylara toplam 120 soru sorulacak. Genel Kültür'den 60, Genel Yetenek'ten 60 soru sorulacak olan sınavında soru dağılımı ise şöyle:

GENEL YETENEK

Türkçe: 30 Soru
Matemati ve Geometri: 30 Soru

GENEL KÜLTÜR

Tarih: 27 Soru
Coğrafya: 18 Soru
Vatandaşlık: 9 Soru
Güncel Bilgiler: 6 Soru