Gazete Vatan Logo

KPSS sınav yeri öğrenme ve sorgulama! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? Sınav giriş belgesi nasıl alınır? Gözler ÖSYM duyuru sayfasında!

KPSS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumu tarihi merakla beklenirken, 31 Temmuz günü yapılacak sınavın yerleri araştırılıyor. 2022 KPSS öncesinde adaylar sınav yerleri ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, ÖSYM 2022 KPSS lisans sınav giriş belgesini ne zaman yayınlayacak, KPSS sınav yerleri belli oldu mu? KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte 2022 KPSS lisans sınav giriş belgesi alma ekranı ve sınav giriş yerleri öğrenme sürecine ilişkin merak edilenler…

KPSS sınav yeri öğrenme ve sorgulama! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? Sınav giriş belgesi nasıl alınır? Gözler ÖSYM duyuru sayfasında!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumu i31 Temmuz günü yapılacak. KPSS sınavına az bir süre kala sınav giriş belgelerinin ne zaman yayınlanacağı araştırılmaya başlandı. KPSS sınav yerleri, ÖSYM tarafından açıklanacak. Gözler ÖSYM'nin duyuru sayfasına yönelmişken ''KPSS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” soruları da gündeme geldi. Peki, ÖSYM KPSS sınav giriş belgelerini ne zaman yayınlanacak, KPSS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak? KPSS sınav giriş belgesi nereden alınır, nasıl?

KPSS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav yerlerini ve sınava giriş belgelerini genellikle sınavdan 10 gün öncesinde yayımlıyor. KPSS sınav yerlerini temmuz ayının son haftası yayınlaması bekleniyor.

Resmi açıklama ise henüz gelmedi.

2022 KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

KPSS OTURUM TARİHLERİ

KPSS lisans oturumu, genel yetenek-genel kültür testi ile başlayacak. Genel yetenek genel kültür sınavı ve eğitim bilimleri testi 31 Temmuz'da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Alan bilgisi ise 6 Ağustos ve 7 Ağustos'ta yapılacak. ÖABT ise 14 Ağustos tarihinde düzenlenecek.

KPSS LİSANS NE ZAMAN?

Bu sene KPSS lisans sınavı 31 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak. Sınav sonuçları da 2 Eylül 2022 tarihinde duyurulacak.

KPSS Alan Bilgisi 6 - 7 Ağustos tarihlerinde, KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 14 Ağustos tarihinde yapılacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM-ÖNLİSANS SINAV TARİHLERİ

ÖSYM tarafından KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylül'de başlayıp 13 Eylül'de bitecek. Sınav 6 Kasım'da uygulanacak.

KPSS Önlisans başvuruları 3 - 15 Ağustos arasında alınacak. Sınav ise 2 Ekim'de gerçekleşecek.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi başvuruları 7 - 17 Ekim tarihleri arasında alınacak. Sınav ise 27 Kasım'da yapılacak.