Gazete Vatan Logo

KPSS ön lisans tercihleri ne zaman başlayacak? Ön lisans tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM KPSS ön lisans tercihleri nasıl yapılır?

KPSS Ön lisans tercih tarihleri ve tercih kılavuzuna yönelik araştırmalar KPSS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yoğunluk kazandı. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyenler tercih yapabilmek için heyecanla KPSS ön lisans tercih kılavuzunun yayınlanmasını bekliyorlar. Peki, KPSS ön lisans tercihleri ne zaman başlayacak, nasıl yapılır, ön lisans tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS ön lisans tercihleri ne zaman başlayacak? Ön lisans tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM KPSS ön lisans tercihleri nasıl yapılır?

KPSS Ön Lisans sonuçları 3 Kasım Perşembe günü açıklandı. Adaylar P1 - P2 ve P3 puanlarına göre tercihlerini yapabilecek. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan adayların katılım sağladığı Ön lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 3 Kasım Perşembe günü açıklandı. KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlanacak. Tercih kılavuzuyla tavan ve taban puanlar, başvuru şartları, kontenjanlar ve tercih sürecine dair diğer detaylar belli olacak. Peki, KPSS ön lisans tercihleri ne zaman başlayacak, tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS ÖN LİSANS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

09 Ekim 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Ön Lisans sınavına ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarını 03 Kasım 2022 tarihinde 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir.

KPSS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı.

KPSS ÖN LİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Haberin Devamı

KPSS Ön Lisans tercih tarihleri ÖSYM tarafından yapılacak açıklamanın ardından netleşecek.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak.