Gazete Vatan Logo

KPSS ön lisans kaçta bitiyor? KPSS sınavından ne zaman çıkılır? KPSS önlisans sınavında kaç soru var?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumu bugün yapılacak. Adaylar, önlisans düzende genel kültür ve genel yetenek sınavına girecek. Adaylar sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine geldi. Peki, KPSS ön lisans saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? KPSS sınavından ne zaman çıkılır? KPSS önlisans sınavında kaç soru var? İşte detaylar…

KPSS ön lisans kaçta bitiyor? KPSS sınavından ne zaman çıkılır? KPSS önlisans sınavında kaç soru var?

KPSS ön lisans sınavı bugün yurt genelinde uygulanacak. ÖSYM tarafından uygulanacak sınavda adaylara genel kültür ve genel yetenek alanalarında sınav yapılacak.

KPSS ÖN LİSANS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

KPSS ön lisans oturumu saat 10.15'te başlayacak. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınav saat 12.25'te sona erecek.

KPSS SINAVINDAN NE ZAMAN ÇIKILIR?

Adayların, KPSS Ön Lisans’da sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde ve DHBT’de sınav süresince sınav salonunu terk etmeleri yasak olacak.

KPSS ÖNLİSANS SINAVINDA KAÇ SORU VAR?

Adaylara sınavda 60 genel yetenek ve 60 genel kültür olmak üzere 120 soru sorulacak. Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık derslerinden oluşacak sınav 130 dakika sürecek.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 KPSS Önlisans sonuçları 3 Kasım 2022 günü ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden açıklanacak.