Gazete Vatan Logo

KPSS DHBT sınav giriş belgesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? ÖSYM DHBT sınav tarihi ve sınav giriş belgesi sorgulama!

ÖSYM KPSS DHBT sınav tarihi beklenirken, sınav giriş yerlerinin ilan edildiği giriş belgesinin açıklanıp açıklanmadığı da merak ediliyor. KPSS 2022 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınavına ilişkin adaylar “DHBT sınav giriş belgesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” sorularına yanıt arıyor.

KPSS DHBT sınav giriş belgesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? ÖSYM DHBT sınav tarihi ve sınav giriş belgesi sorgulama!

2022 KPSS DHBT sınavı kasım ayıyla birlikte gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa, açıktan veya sözleşmeli atanacakların girdiği DHBT sınavı 27 Kasım’da yapılacak. Peki, KPSS DHBT sınav giriş belgesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

KPSS DHBT sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

KPSS DHBT sınavı ise 27 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek, sınav giriş belgesi ise henüz erişime açılmadı.

DHBT sınav süresi 2022 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT-1 (20 soru ) ve DHBT-2 (20 soru) sorulmaktadır. Sınav saat 10.15'te başlayacak, 2022 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT-1 ve DHBT-2 Sınav Süresi 60 dakikadır.

DHBT konuları ve soru dağılımları

DHBT, çoktan seçmeli test olarak uygulanacaktır. DHBT sınavı, DHBT-1 ve DHBT-2 bölümlerinden oluşmaktadır.

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluşacaktır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacaktır. İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecektir. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacaktır.

Haberin Devamı

DHBT-1 konu başlıkları

a) İslam İnanç Esasları

b) İslam İbadet Esasları

c) Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)

d) Siyer

e) İslam Ahlakı

DHBT 2: Ortaöğretim (İHL) Düzeyi Mezunları aşağıdaki 7 dersten sorumludurlar.

(İHL Mezunlarına 20 soru bu derslerden gelmektedir.)

Tefsir

Hadis

Fıkıh

İslam Tarihi

Kelam

Karşılaştırmalı Dinler Tarihi

Dini Hitabet