Gazete Vatan Logo

KPSS 2020 başvuru tarihi ne zaman? Lisans, ÖABT, Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 başvuruları hangi gün? İşte KPSS takvimi...

KPSS 2020 başvuru tarihleri kamu kurumunda çalışmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Corona virüsü salgını kapsamında alınan önlemler neticesinde eğitimler uzaktan devam ederken, birçok sınavın da tarihi ertelendi. Ertelenen sınavlardan biri de KPSS oldu. Yeni ÖABT, Lisans, Önlisans KPSS tarihleri araştırılmaya devam ediyor. Peki KPSS 2020 başvuru tarihi ne zaman? Lisans, önlisans ve ÖABT 2020 sınavı ne zaman, hangi gün?

KPSS 2020 başvuru tarihi ne zaman? Lisans, ÖABT, Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 başvuruları hangi gün? İşte KPSS takvimi...

Kamu kurumunda çalışmak isteyen vatandaşın girmek zorunda olduğu KPSS 2020 başvuru tarihi araştırılıyor. Türkiye’de corona salgını nedeniyle ÖSYM 2020 sınav takvimi yeniden belirlendi. ÖSYM’nin yeni sınav takvimine göre Önlisans, ÖABT, Lisan KPSS tarihleri de değişti. Peki, 2020 KPSS Lisans, önlisans sınavı ne zaman, başvurular ne zaman başlıyor? İşte detaylar…

KPSS 2020 BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN

KPSS başvuruları henüz başlamadı. Son açıklanan başvuru tarihlerine göre;

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi), KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için başvurular 5 Mayıs 2020'de başlayacak, 20 Mayıs 2020'de son erecek.

KPSS Ön Lisans başvuruları 12 Ağustos'ta başlayacak, 25 Ağustos'ta sona erecek.

KPSS Ortaöğretim başvuruları 21 Ağustos'ta başlayacak, 7 Eylül'de sona erecek.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi başvuruları 29 Eylül'de başlayacak, 7 Ekim'de sona erecek.

2020 KPSS NE ZAMAN?

2020-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavları 6 Eylül 2020 tarihinde yapılacak.

Haberin Devamı

2020-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı 12 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak.

2020-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavı 13 Eylül 2020 tarihinde yapılacak.

2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise 20 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

2020-KPSS Ön Lisans sınavı da 25 Ekim 2020 tarihinde uygulanaca

KPSS 2020 ne zaman? ÖABT, Lisans, Önlisans KPSS sınavı başvuruları ne zaman, hangi tarihte, kaç gün kaldı?

2020 KPSS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Adaylar, başvuru merkezinden yapacakları başvuruda başvuru hizmeti ücreti ödeyeceklerdir. Başvuru merkezlerinde güncel fotoğraf çektirenler daha sonra online ortamdan başvuru yapabilirler.

Haberin Devamı

Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

** Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme/değişiklik bulunmayanlar. (Adayların ön lisans eğitim bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. Eğitim bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) dahil olmayan adayların varsa ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgileri, başvuru ekranına yansıtılacaktır.)