Gazete Vatan Logo

Kızılay, Metaverse ile ilk yardım ve afet eğitimi verecek!

Kızılay, Metaverse evreninde yerini alıyor. Kızılay, Facebook, İnstagram ve Whatsapp Üzerinden eğitimler vereceğini duyurdu. Kızılay ile metaverse arasında yapılan iş birliği ile ilk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak için çalışma başlatıldı. İsviçre’nin Cenevre kentinde Kızılay Genel Başkanı ve IFRC Genel Başkan Yardımcısı Dr. Krem Kınık ve Meta yöneticileri arasında gerçekleştirilen mutabakata göre Kızılay’ın gerçekleştirdiği projeler Facebook, İnstagram ve Whatsapp üzerinden ulusal derneklerin kullanımına da sunulacak.

Kızılay, Metaverse ile ilk yardım ve afet eğitimi verecek!

Kızılay duyurdu! Metaverse evreninde eğitimler başlıyor. Mutabakat imzalandı. Kızılay, Facebook, İnstagram ve Whatsapp Üzerinden eğitimler vereceğini açıkladı. Kızılay ve IFRC Genel Başkan yardımcısı Dr. Kerem Kınık ile Meta yöneticileri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde önemli bir toplantı gerçekleşti. Toplantı ’da varılan mutabakat ile başta Kızılay olmak üzere dünyadaki tüm Kızılay ve Kızılhaç derneklerinin geleceğin dünyasında yerini şimdiden almasına yönelik önemli bir mutabakata imza atıldı.

YENİ BİR DÜNYA

Meta yönetimi ile varılan mutabakatı değerlendiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Meta yöneticileriyle bir araya geldiğimiz toplantıda mevcut iş birliğimizin geliştirilmesi yönünde mutabakat sağladık. Bu iş birliğinin bizim için daha heyecan verici yanı ise bizim bir süredir beraber gerçekleştirdiğimiz projelerin artık dünya çapındaki tüm ulusal dernekler tarafından ulaşılabiliyor olması olacak. Özellikle Facebook, İnstagram ve Whatsapp gibi mecraları ulusal dernekler tarafından kullanımını kolaylaştıracak eğitimler, reklam kampanyalarının sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlayacak eğitimler önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz öncelikli işler arasında” diye konuştu.

Haberin Devamı

EĞİTİMLER METAVERSE DÜNYASINA TAŞINACAK

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, iş birliğinin toplumda afet ve ilk yardım bilinci oluşturulması ve yeni neslin bu konudaki duyarlılığını artırması açısından da önemli olduğunu belirterek, “Geleceğe dönük iş birliklerimiz arasında öne çıkan konulardan bir tanesi Metaverse oldu. İlk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak ve bireyleri daha hazırlıklı hale getirmek için Metaverse'n sunduğu imkanlardan faydalanacak çözümler üretmek için çalışmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan görüşmenin ardından varılan mutabakatta, afetlerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen kampanyalarda Facebook tarafından tüm ulusal dernekler için verilecek bir reklam bütçesi konusunda da anlaşma sağlandı.

KIZILAY’IN UYGULAMALARI ÖRNEK ALINACAK

Haberin Devamı

İş birliği kapsamında geleceğin dünyası Metaverse alanında Kızılay’da yerini alacak. Kızılay, İlk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak ve bireyleri daha hazırlıklı hale getirmek için Metaverse ‘in sunduğu imkanlardan faydalanacak çözümler üretmek için çalışmaya başlayacak. Bu ortaklığın Avrupa ve Orta Asya bölgesinden başlayarak tüm ulusal derneklere yeni fırsatlar getirmesi hedefleniyor.