Gazete Vatan Logo

Kar yağdı, okullar tatil edildi! Valilikten flaş uyarı: İlkokul, ortaokul, lise ve tüm okullar...

Son dakika haberi... Kar yağdı, okullar tatil edildi. İller belli oldu, bu il ve ilçelerde eğitime ara verildi. İlk, orta, lise tüm okullar ile rehabilitasyon merkezleri, halk eğitim kursları, tüm özel resmi kurslar... Hepsi için art arda uyarılar yapıldı. Valiliklerden flaş açıklama geldi, bazı bölgelerde kronik hasta, engelli ve hamile kamu personeline de izin verildi. Açıklamada, Taşımalı eğitimin yoğun olduğu ilçede herhangi üzücü bir olay yaşanmaması için yüz yüze eğitime ara verildiği ve uzaktan eğitimin süreceği belirtildi.

Kar yağdı, okullar tatil edildi! Valilikten flaş uyarı: İlkokul, ortaokul, lise ve tüm okullar...

Son dakika haberine göre; Tunceli, Konya, Çanakkale, Isparta ve daha birçok ilde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Valiliklerden flaş uyarılar art arda geldi, bazı kamu personellerine de izin verildi. Açıklamada, taşımalı ve yüz yüze eğitime ara verildiği fakat EBA üzerinden online eğitimin devam edeceği duyuruldu. İşte okulların tatil edildiği iller ve valiliklerden yapılan uyarılar... 

TUNCELİ’DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ovacık ilçesinde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildiği, engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KONYA’NIN 9 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR TATİLİ

Konya’nın 9 ilçesine yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün itibariyle 1 gün süreyle ara verildi.

Konya’da yoğun kar yağışı nedeniyle Seydişehir, Hüyük, Ahırlı, Akören, Bozkır, Yalıhüyük, Derebucak, Taşkent ve Hadim ilçelerinde eğitime bugün itibariyle 1 gün süreyle ara verildi.

Haberin Devamı

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Seydişehir, Hüyük, Ahırlı, Akören, Bozkır, Yalıhüyük, Derebucak, Taşkent ve Hadim ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle 12 Ocak 2022 Çarşamba günü ilk, orta, lise tüm okullarımız, rehabilitasyon merkezleri, halk eğitim kursları, tüm özel resmi kurslar ile işletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerimiz için ve engelli ve hamile çalışanlar için ilçe hıfzıssıhha kurullarınca tatil kararı alınmıştır. Okullarımız uzaktan eğitim yapacaktır" denildi.

Ayrıca ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla merkez Selçuklu ilçesi Tepekent ve Başarakavak Mahallelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

ÇANAKKALE’DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Çanakkale’de bugün beklenen kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Konuyla ilgili Çanakkale Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada; “Olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı sebebiyle 12 Ocak 2022 Çarşamba günü, ilimiz genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verilecektir. Yine il genelinde köy okullarımızda da (bu okullarda görev yapan öğretmenlerimizin birçoğu il ve ilçe merkezlerinden günübirlik bu okullara gidip geldikleri ve öğrencilerinin büyük kısmı eğitime taşıma yoluyla eriştikleri için) yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verilecektir. Bu kapsamdaki öğrencilerimiz, eğitimlerine EBA üzerinden devam edebileceklerdir. Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararı, oluşan şartlara göre ilçe bazında Kaymakamlıklarımızca değerlendirilerek alınacak olup, bu kararlar en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ayrıca, aynı gün il genelinde kronik hastalığı bulunan personeller, hamile personeller ile engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacaklardır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

ISPARTA YALVAÇ'TA YÜZ YÜZE EĞİTİME 'KAR' ENGELİ

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kocagöncü, dün gece başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Kaymakam Haluk Şimşek'in onayıyla ilçe merkezi, köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Uzaktan eğitimin süreceğini belirten Kocagöncü, taşımalı eğitimin yoğun olduğu ilçede herhangi üzücü bir olay yaşanmaması için yüz yüze eğitime ara verildiğini söyledi.

Haberin Devamı