Gazete Vatan Logo

İBB duyurdu! Ücretsiz sertifikalı ve İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti verilecek! Gökyüzünün Yıldız Gençleri Projesi başvuruları başladı!

İBB’den İHA eğitimi! İBB Gençlik ve Sopr Müdürlüğü duyurdu! Gökyüzünün Yıldız Gençleri Projesi başvuruları başladı! İBB’den yapılan duyuruya göre, Sertifikalı ve İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti için ücretsiz eğitim verilecek. Peki, İBB Sertifikalı ve İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti başvurusu nasıl yapılır? Gökyüzünün Yıldız Gençleri Projesi başvuru şartları ne? İşte detaylar…

İBB duyurdu! Ücretsiz sertifikalı ve İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti verilecek! Gökyüzünün Yıldız Gençleri Projesi başvuruları başladı!

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü yeni bir projeye imza atıyor! Gökyüzünün Yıldız Gençleri Projesi kapsamında İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti için ücretsiz eğitim verilecek. Başvurular başladı. Peki, İBB Sertifikalı ve İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti başvurusu nasıl yapılır? Gökyüzünün Yıldız Gençleri Projesi başvuru şartları ne? İşte detaylar...

İBB SERTİFİKALI VE İHA-1 TİCARİ PİLOT EHLİYETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi gençlere meslek seçimleri ile ilgili yeni ufuklar açacak Gökyüzünün Yıldız Gençleri projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında farklı sektörler için gençlere insansız hava aracı (İHA) pilotluk eğitimi verilecek. Eğitim sonunda ise pilotluk lisansı kazandırılmasını sağlayacak olan proje yenilikçi, teknik bilgi ve beceri gerektiren alanlarda gençlerin istihdamına katkı sağlamayı hedefliyor. Teorik ve uygulamalı eğitimlerle 27 Haziran’da başlayacak olan projenin kayıtları ise https://genclikspor.ibb.istanbul/gokyuzunun-yildiz-gencleri/ adresinden alınıyor.

ONLİNE BAŞVURULAR BAŞLADI

Haberin Devamı

İBB Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gökyüzünün Yıldız Gençleri Projesi ile 18 – 29 yaş arası gençlere İHA-1 ticari pilotluk eğitimi verilecek. Azami kalkış ağırlığı 4 kg ve 25 kg arasındaki İHA'ların kullanımına yönelik olan eğitimler için başvurular https://genclikspor.ibb.istanbul/gokyuzunun-yildiz-gencleri/  adresi üzerinden başladı.

EĞİTİMİN SONUNDA LİSANS ALABİLECEKLER

8 saati uygulamalı olmak üzere toplam 36 saat sürecek olan ücretsiz eğitimler İBB’nin Büyük İstanbul Otogarındaki Gençlik Ofisinde ve Cağaloğlu Gençlik Ofisinde yapılacak. Eğitimler havacılık kurallarından uçuş prensiplerine, genel meteoroloji bilgisinden bakım ve onarıma kadar drone kullanımı ve esaslarına yönelik konuları içerecek. Eğitimlerin sonunda düzenlenecek olan sınavda başarılı olanlar ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ya da MEB onaylı İHA pilotluk lisansı alacaklar.

PROJE İLE İSTİHDAMA KATKI SAĞLANACAK

Proje İBB, teknoloji odaklı işlerde erkeklerin daha başarılı olduğu ön yargısını yıkmayı, mesleki seçimleri ile ilgili gençlere yeni ufuklar açmayı ve farklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu ortak dijital bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Gençlerin yenilikçi, teknik bilgi ve beceri gerektiren alanda istihdam edilmeleri ve lisanslı genç drone pilotu sayısının arttırılması da projenin amaçları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

 FARKLI SEKTÖRLERDE İHA PİLOTLUĞU İMKANI

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü de projeyi İHA teknolojilerinin özellikle genç kadınlar başta olmak üzere 18 – 29 yaş arası gençler tarafından daha fazla öğrenilmesine yönelik olarak hayata geçiriyor. Proje ile sinema, televizyon ve reklam sektörlerinde kameramanlık ve fotoğrafçılık meslekleriyle birlikte ilk ve acil yardımda (paramedik); ziraat, uçak, tarım makineleri ve teknolojileri, orman, harita, geomatik, enerji, elektrik – elektronik ve inşaat mühendisliklerinde gençlerin İHA pilotu olarak istihdam edilmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Başvuruların tamamlanmasının ardından oluşturulacak hafta içi ve hafta sonu gruplarının eğitimleri 27 Haziran ve 17 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Proje istihdama yönelik olduğu için ön lisans ikinci sınıf öğrencileri ile lisans dördüncü sınıf öğrencileri ve en fazla bir yıl önce mezun olan gençlerin başvuruları kabul ediliyor. Başvuru yapacak gençlerin İstanbul’daki üniversitelerde öğrenim görüyor olması ya da ailesinin İstanbul’da ikamet ediyor olması, üniversitelerde örgün öğretim bölümlerinde öğrenim görmesi ya da mezun olması da diğer başvuru şartları arasında yer alıyor.  Tüm başvuru şartlarına, kayıt için gerekli olan evrak bilgilerine ve proje ile ilgili tüm detaylara https://genclikspor.ibb.istanbul/gokyuzunun-yildiz-gencleri/adresinden ulaşılabiliyor. 

Haberin Devamı

 

İHA-1 TİCARİ PİLOT EHLİYETİ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN